Old Stars Twenterand

 

2e rij staand vlnr: trainer Jordy Kluitenberg, Gerrit Zomer, Cor Peters, Stef Vlap, Berend Jan Altena, Chris Walraven, Ad Voortman, Hans Nieboer, Gerrit Berghuis, Jans Schuurs, Dick Aalderink en trainer Berend Bove; ze rij zittend vlnr: Mans Hekman, Albert Wessels, Eduard van der Heiden, Herman Kerkdijk, Gerrit Zandbergen, Freddy Veneberg, Jan Tijhuis, Mans Nijeboer en Max Schepers.
Niet op de foto: Jan Hendriks, Guus Hoevenberg, Dick Kleinnijenhuis, Dick Netters, Bert Nieboer en Marinus Vos.

Klik op de teamfoto voor meer foto's van de Old Stars Twenterand (foto's gemaakt door Erwin Heuver)

Trainingen:
Vrijdag: 10:00 - 12:00 uur

 

Afscheid trainer Jordy Kluitenberg van de Old Stars Twenterand

Op vrijdagmorgen 23 juni werd er voorafgaande aan de training op Het Twistveen afscheid genomen van Jordy Kluitenberg als trainer van de Old Stars Twenterand. In de kantine van vv Voorwaarts sprak Hans Nieboer namens z’n medespelers de gedreven trainer uit Apeldoorn in waarderende zin toe. Jordy werd geprezen om ware z’n pionierswerk bij de Old Stars Twenterand en ook om z’n geduld en sociale instelling. Op zijn beurt bekende Jordy Kluitenberg met een fijne groep mannen te hebben gewerkt en hij gaf aan zich thuis gevoeld te hebben in het gemoedelijke Twenterand.
Het afscheid ging gepaard met enkele attenties en een warm applaus van de aanwezige spelers. Bernd Bove, die de afgelopen periode Jordy bij de trainingen assisteerde, is vanaf komend seizoen de trainer van de Old Stars Twenterand en hem wensen we veel succes en ook plezier toe.
Ook Willy, de onmisbare gastvrouw van vv Voorwaarts werd in het zonnetje gezet vanwege haar perfecte opvang elke week weer van de wandelvoetballers: we’ll never walk alone.


De Old Stars Twenterand genieten nu van hun vakantieperiode en komen op 25 augustus weer bij elkaar voor de wekelijkse trainingen op de vrijdagochtenden. Dan komen ook Gerrit Berghuis en Mans Nijeboer weer in actie met het klaarzetten en de zorg voor de materialen, bedankt mannen voor jullie inzet de afgelopen seizoenen.
Medio september aanstaande volgt er een open dag met een intern toernooi, waarvoor alle sportieve senioren in de gemeente Twenterand worden uitgenodigd. De Old Stars Twenterand weten zich gesteund door de vier JUMBO-vestigingen in de gemeente Twenterand, die als kledingsponsor deze actieve vorm van bewegen steunen.

 

 

 

Afscheid van Rein Vos, de pionier van Old Stars Twenterand

Liefst 40 Old Stars en hun partners en ook de trainers Jordy Kluitenberg en Bernd Bove waren aanwezig bij een feest in de kantine van Voorwaarts op vrijdagavond 20 januari. Max Schepers had een en ander als vanouds prima georganiseerd. Het eten was voortreffelijk, evenals de drankjes van het zoals altijd weer vriendelijke barpersoneel onder leiding van ons aller Willy. Hans Nieboer sprak mede namens mede-contactpersoon Ad Voortman en de overige Old Stars de afscheid nemende pionier Rein Vos (70) toe. Rein werd als een sociaal voetbaldier omschreven, die als pionier de Old Stars Twenterand in d e steigers had gezet. Vanaf de zomer 2015 floreert deze groep door toedoen van de initiatiefnemer Rein Vos, die momenteel z’n profcontract bij de Gols Stars Heracles uitdient. De ode over Rein Vos en Reynaert de Vos is terug te vinden op deze website.
Rein kreeg een attentie en zijn echtgenote ontving een boeket bloemen. Nee, geen geraniums want daar wil Rein zeker niet achter zitten. Op zijn beurt dankte Rein de Old Stars Twenterand voor de ondervonden medewerking en vriendschap. De klus zit er voor Rein Vos nu op en de Old Stars Twenterand maken zich klaar voor de volgende sessie van een half jaar op het sportcomplex Het Twistveen bij Voorwaarts.
Gezelligheid en gezond bewegen gaan hand in hand bij het wandelvoetbal. De huidige 24 Old Stars kunnen nog wel versterking gebruiken en belangstellende senioren zijn van harte welkom. Elke vrijdagmorgen kunnen senioren vanaf 55 jaar wandelvoetbal echt beleven. De bijeenkomsten beginnen steeds om 10.00 uur in de kantine en daarna wordt er getraind en uiteraard gevoetbald op het kunstgras van Voorwaarts. Als het veld wordt afgelast wordt er uitgeweken naar de sporthal van de Klaampe.
Even terug naar de gezellige feestavond. Duodio uit Kloosterhaar maakte er een gezellige avond van in de stijl van “Ik hou van Holland(s)”. Hits van weleer werden massaal meegezongen en de stemming zat er goed in. De eerste helft van FC Twente tegen Heracles Almelo werd door velen op de TV gevolgd. Het was al laat toe n de laatste wandelvoetballers en hun partners met een tevreden gevoel al wandelend het Twistveen verlieten.

 

Ode aan het voetbaldier Rein Vos

Een ode aan Rein Vos, voetbaldier, bijna in ruste, sinds kort 70 jaar jong.
Nog altijd actief en de ballen in de voet, dat gaat gelukkig nog.
Rein Vos, daar gaat het om een van de voetbalhelden van dit taaie veen- en tweelingdorp Westerhaar-Vriezenveensewijk.
Verschroeiend schot, gortdroog en doeltreffend ook, en landskampioen in 1966 met Voorwaarts, Oranje boven.
Rein Vos, later gerespecteerd trainer bij onder meer Den Ham, Vroomshoopse Boys en MVV, niet in Maastricht, maar in Marle.
Rein Vos, die prachtige naam, dat fascineert me enorm. In de Middeleeuwen was de mythische figuur Reynaert de Vos zeer bekend. Er worden in de 13e eeuw zelfs 3469 dichtregels aan hem gewijd door de dichter Willem. 3469 dichtregels, onvoorstelbaar toch. Die regels zal ik nu voorlezen.
Gekheid, want we zitten midden in een mooi feest van de Old Stars Twenterand en het wordt geen nachtwerk, laat staan een nachtclub met doelpaaldansen.
Toch even naar die Reynaert de Vos uit de middeleeuwen, de voorvader van onze Rein. Ik weet zeker dat Rein daar vanaf stamt. Die Reynaert de Vos was een schurk en een weldoener tegelijk.
Hij leek op een lepe en doortrapte bandiet, maar was in wezen een zachtaardig mens, een gouden kerel met een klein hartje, die voor de medemens opkwam. In termen van dit veengebied: ruwe bolster en blanke pit.
Reynhaert de Vos streed tegen de adel en de geestelijkheid, die toen alle macht hadden en dachten dat ze ook de wijsheid in pacht hadden.
Het verhaal over Reynaert en in wezen ook Rein de Vos is geen fabel, maar een epos, een heldendicht.
Andere dieren probeerden Reynaert in het hof van koning Nobel in de val te lokken, zoals Canteclaer de haan, Izegrim de wolf, Grombeert de das, Tybeert de kater, Bruin de Beer. Het hondje Courtois, nee niet van Chelsea, steunde Reynaert, maar hij was een uitzondering.
Reinaert de Vos trapte in geen enkele val, was uitermate slim en zorgde ervoor dat alles fair en rechtvaardig verliep. Reynaert werd de held van het volk en zorgde ervoor dat iedereen, zowel de soepele jeugd als ook wat stijvere senioren aan hun trekken kwamen.
Zelfs toen de mythologische held Heracles hem uit het stadion verjoeg, hield Reynaert de Vos z’n rug recht en zorgde ervoor dat het volk elders onderdak kreeg.
Reynaerdt Vos verloor z’n haren, maar zeker niet z’n streken.
Reynaert speurde de omgeving van de Heerlijkheid en het mislukte waterrijk van de graaf van Almelo af en vond in het ontgonnen veengebied, in het Twistveen in 2015 vaste en bekende grond onder z’n voeten.
Een flink aantal senioren uit de gemeente Twenterand werd door de slimme Reinaert verleid om kennis te maken met het wandelvoetbal en dat met succes.
Op het jubileumfeest van het 60-jarige Voorwaarts mijmerde Rein Vos als het kanon van weleer in dichtvorm nog over vroegere tijden:
Vrogger was alles beter
Dat wordt nog vaak deur de leu beweerd
Toen ha’j nog ball’n met een veter
En werd dat ding soms zomaar weg’epleerd.

Maar het mooie is van deze afstammeling van Reynaert de Vos; hij gaat ook met z’n tijd mee.
Zo dichtte Rein Vos ook over de tijd van nu:

De tied’n bent veraanderd, dat ku’j an alles zien
Sommige trainers goat op de bank zitten
Met de laptop op de knieën
Alles ku’j weerzien, ook al zit ie te pitt’n.

Misschien dacht Rein bij dat wegpleer’n van de balle en dat pitten wel an de Goldstars van Heracles, wie zal het zeggen? Rein dacht zeker niet aan de Old Stars Twenterand, be’j gek?
Maar nu even serieus: in ieder geval nemen wij nou afscheid van de man die als initiatiefnemer het wandelvoetbal in de gemeente Twenterand op de kaart heeft gezet.
Beste Rein, je stopt echt op je hoogtepunt, want de Oldstars Twenterand zijn niet meer weg te denken. Jij hebt daarvoor het fundament gelegd en we zijn je daar oprecht dankbaar voor.
Dat willen we uitdrukken met een attentie in de vorm van een VVV-bon en bloemen voor je vrouw. Uiteraard ben je vanavond onze eregast en dat zul je altijd blijven.
Leve onze Rein Vos, hoera hoera hoera, lang zal ie leven in de gloria.

 

Sponsoren

Wedstrijden

Senioren

29 augustus
Vroomshoopse Boys 1 - Voorwaarts 1  20:00(oef)
2 september (beker)
Deto 1 - Voorwaarts 1  14:45
Wilhelminasch 2 - Voorwaarts 2  16:30
Voorwaarts 3 - DOS '37 4  14:30
Voorwaarts 4 - PH 9  14:30
Tubantia  V1 - Voorwaarts Vr1  13:30

Junioren

2 september (beker)
Voorwaarts JO19-1 - Bergentheim JO19-1   14:30 
Voorwaarts JO17-1 - ON JO17-2   12:30 
Voorwaarts MO15-1 - HHC MO15-2  10:30
Voorwaarts JO15-1  - KOSC JO15-2  10:30
-  
 9 september (beker)
SJO Wijthmen - Voorwaarts JO19-1  12:30
Excelsior JO17-2 - Voorwaarts JO17-1  11:05
Hulz Boys MO15-1 - Voorwaarts MO15-1  10:30
Juventa JO15-2 - Voorwaarts JO15-1  11:15
-   

Pupillen

2 september (beker)
vrij - Voorwaarts JO13-1  
Voorwaarts JO13-2
- SVV/Klhaar JO13-2  10:30 
Voorwaarts MO13-1 - de Zweef MO13-1 09:00
Voorwaarts JO11-1 - Vr.Boys JO11-3 09:00
Vr.Boys JO11-4 - Voorwaarts JO11-2 09:30 
Kloosterhaar JO9-1 - Voorwaarts JO9-1 09:30
Voorwaarts JO9-2 - Daarlerveen JO9-1 09:00 
Voorwaarts JO9-3  - vrij  
-  
9 september (beker)
Voorwaarts JO13-1 - DES JO13-1  09:00
Deto JO13-3 - Voorwaarts JO13-2  09:30
NEO MO13-1  - Voorwaarts MO13-1  10:45
DOS '37 JO11-1 - Voorwaarts JO11-1  09:30
Voorwaarts JO11-2 - HHC JO11-8  09:00
Voorwaarts JO9-1 - Gramsbergen JO9-5  09:00
vrij - Voorwaarts JO9-2  
vrij - Voorwaarts JO9-3  
-  

Ranglijst Voorwaarts 1 2e klasse H

  Team wd pt
1 SVI 0 0
2 IJVV 0 0
3 DZSV 0 0
4 Blauw Wit'66 0 0
5 ASC'62 0 0
6 Hulzense Boys 0 0
7 Enter Vooruit 0 0
8 Be Quick'28 0 0
9 Den Ham 0 0
10 DOS Kampen 0 0
11 WVF 0 0
12 Voorwaarts 0 0
13 De Esch 0 0
14 Sparta E. 0 0

Foto album

  • Klik hier voor de foto's van de kampioenswedstrijd