Voorwaarts bij Beltona finaledag

Op 05 juni 2017.

beltona

Zaterdag 3 juni gaan we met onze O21 groep op weg naar de Beltona finaledag in Enschede. Zoals altijd is er wel iemand te laat en na 10 minuten wachten, bellen en appen, gaan we zonder Huub Schippers op pad richting Enschede. Tijdens de rit blijkt dat Huub wakker geworden is, want na contact met de leiding besluit hij met eigen vervoer de reis richting Sparta Enschede in te zetten.

Als we aankomen blijkt het al behoorlijk druk te zijn en staat onze begeleider van vandaag, Willem Bies, ons op te wachten. Willem geeft een korte uitleg van wat er op de planning staat vandaag. Het komt hier op neer: Als we ver komen in het toernooi, is mooi voor de spelers, maar als dat niet lukt is dat geen groot probleem. Dan beginnen we wat sneller aan de 3e helft. Na deze wijze woorden gaan we ons aankleden en voorbereiden op de eerste wedstrijd tegen ON Almelo. We spelen gelijk en spelen een prima wedstrijd.

De 2e wedstrijd spelen we tegen De Weide uit Hoogeveen. We verliezen met 1-0 na een cornerbal die niet lekker verwerkt wordt. Willem laat zijn voetbalhart spreken, als de tegenstander gaat tijdrekken door 4 x te wisselen (terwijl 3 x is toegestaan). De scheidsrechter krijgt het te horen, maar er is niets meer aan te doen. De laatste wedstrijd in de poule spelen we tegen het sterke HSC`21 uit Haaksbergen. We spelen op ons maximale kunnen, maar komen tekort en verliezen met 1-3 tegen een team dat veel individuele klasse heeft.

We gaan lunchen, een goede sportvoeding staat op de kaart, met pasta, jus d `orange en een banaan. Niet iedereen is even gelukkig met deze keuze, waar sommige nog kale pasta eten (om zich niet te laten kennen), zitten andere met een leeg bord voor zich. (duidelijk een gevalletje: wat een boer niet kent dat vrette niet). Gelukkig zijn er nog andere mogelijkheden om de maag te vullen, waar dan ook gretig gebruik van wordt gemaakt.

Als we na de lunch op het programma kijken, blijkt dat we om de 13e/14e plaats moeten gaan strijden tegen Be Quick`28 uit Zwolle. We spelen ook deze wedstrijd naar onze mogelijkheden, maar dat blijkt niet voldoende als de scheidsrechter affluit. We verliezen met 0-2 en zijn 14e geworden. We gaan douchen en nog even napraten met een drankje en iets te eten. In de kleedkamer zien we dat onze aanvoerder (Bernd) wat dromerig voor zich uit zit te kijken. Waarschijnlijk komt het besef dat dit (voorlopig) de laatste wedstrijd is geweest in het oranje van Voorwaarts. Ja Bernd, het is je eigen keuze. Maar we wensen je wel erg veel succes bij je nieuwe club!!

Na afloop concluderen we dat Iedereen een erg mooie dag heeft gehad en we hebben veel kunnen leren van de tegenstanders die op allerlei gebied veel kwaliteit hadden. Een mooie leerzame dag, die we zeker kunnen meenemen naar het volgende seizoen, om ons eigen niveau in de richting te duwen van de tegenstanders van vandaag.

Alle spelers bedankt voor jullie inzet,

een goede vakantie gewenst.

Zorg dat je fit weer aan het nieuwe seizoen begint.