Voorwaarts 2 door naar de volgende ronde nacompetitie

Op 21 mei 2017.

wedstrijdverslagDinsdag 16 mei heeft het 2e de thuis de nacompetitiewedstrijd om promotie naar de reserve 2e  gewonnen met 2-0 tegen het fysiek sterke SDC`12 2 uit Denekamp. Het was een zware strijd waar niet iedereen héél uitgekomen is. René Klos heeft knieproblemen en Alen Toprakcan heeft nog steeds veel pijn in de onderarm/elleboog na een harde trap van de tegenstander. Betekent dat de trainers Martin van de Poll en Sjonnie Bakhuis voor een probleem komen te staan, 2 sterkhouders van het 2e geblesseerd, met nog een returnwedstrijd uit tegen SDC`12 2 op het programma.

Gelukkig is het 3e en A1 uitgevoetbald, zodat daar de oplossing van de personele problemen gezocht kan worden. Zaterdag 20 mei wordt er met een goed gevoel naar Denekamp afgereisd, in de veronderstelling dat het nog lang niet gedaan is en dat er nog een lastige wedstrijd op het programma staat. De trainers hebben basisplekken ingeruimd voor de A1-spelers Sander Berghuis in de goal en Jordy Wolters op de rechtsbackpositie. Betekent dat Rick Bove de positie van René Klos mag gaan invullen. Als de wedstrijd begint zien we SDC`12 vol gas geven en is Voorwaarts niet bij machte om onder de druk uit te komen. Al vrij snel krijgt SDC`12 een discutabele penalty, die in eerste instantie goed wordt gestopt door Sander Berghuis. Helaas wordt de rebound hard binnen geschoten. 1-0. Na zo`n 20 minuten krijgt SDC`12 een cornerbal die erg slecht wordt verwerkt, waardoor de bal op 5 meter binnen wordt getikt. 2-0. Na 20 minuten heeft SDC`12 de achterstand al weggewerkt, terwijl Voorwaarts nog maar weinig mogelijkheden heeft gecreëerd.

Gelukkig wordt de rug gerecht en komt er meer venijn in de wedstrijd. Zonder goed te spelen weet Voorwaarts toch een paar mogelijkheden te creëren. Diede ter Braak is nog het dichtst bij een doelpunt, nadat hij uit moeilijke positie een cornerbal tegen de binnenkant paal kopt, maar helaas geen doelpunt. Ruststand 2-0.

De 2e helft wordt met dezelfde 11 spelers gestart, maar wordt er positioneel iets gewisseld. Dat heeft tot resultaat dat Voorwaarts iets vaker op de helft van de tegenstander speelt. Helaas wordt er uit een counter door SDC`12 de 3-0 binnen geschoten. Met deze stand is Voorwaarts uit de nacompetitie. Er is in de tussentijd enkele malen gewisseld, Michel Lensen en Kay Bosch komen in het veld en even later ook nog Mauro Slatius, om de druk op SDC`12 te vergroten. Er worden kansen gecreëerd en uit een afgevallen bal weet Mauro Slatius met zijn mindere rechterbeen de 3-1 tegen de touwen te jagen. Het staat weer gelijk!!! Even later fluit de scheidsrechter af. Wat nu?

Enkele zeggen meteen strafschoppen en enkele zeggen verlenging. De scheidsrechter is niet super voorbereid, want ook hij weet het niet zeker. Nadat een bestuurslid van SDC`12 met de KNVB heeft gebeld, komt er antwoord; we gaan verlengen!! Tijdens de verlenging is Voorwaarts sterker. Danny de Jong komt nog in het veld voor de moegestreden Wiebe Nillissen waarna Voorwaarts op zoek gaat naar het beslissende doelpunt. De vers ingebrachte krachten zorgen voor een klein overwicht, maar ondanks een mooie kans van Kilian Ekkel wordt er in de 2 x 15 minuten verlenging niet meer gescoord. Strafschoppen!!

SDC`12 begint. Sander laat meteen zijn souplesse zien en stopt (net zoals in reguliere tijd) de strafschop!! En nu is er geen rebound mogelijk!! Diede neemt de 1e van Voorwaarts en schiet de bal rustig, hoog in het dak van het doel. 0-1. De penaltynemer van de 1-0 tijdens de wedstrijd (gestopt door Sander) komt nu naar voren. Sander wacht erg lang en dwingt de tegenstander om te mikken. De tacktiek van Sander werkt perfect, want ondanks dat hij naar de andere hoek gaat, trekt de tegenstander de bal te ver naar buiten, op de paal en mis!! Het blijft 0-1. Michel Lensen komt de 2e nemen voor Voorwaarts. Michel blijft erg koel en schiet de baal strak en prima binnen. 0-2. De volgende 2 penalty`s van SDC`12 worden beide binnen geschoten, maar beide keren zit Sander er erg goed met de handen bij. Dat geeft de jongens van Voorwaarts veel zelfvertrouwen, want zowel Kilian (3e strafschop) als ook Huub (4e) zijn erg koel en beide penalty`s worden rustig binnen geschoten. Dat betekent dat na de 4e strafschop van Huub het 2-4 is en Voorwaarts niet meer ingehaald kan worden, dus doorgaat naar de volgende ronde.

Veel blijdschap bij de spelers en de in grote getale meegereisde supporters. De spelers zijn kapot na 120 minuten strijd, hopelijk zijn ze dinsdag weer hersteld, want dan wacht de volgende opgave.

Inmiddels is duidelijk dat Voorwaarts 2 de volgende ronde tegen Excelsior 4 (Rijssen) moet spelen. Eerst a.s. dinsdag 23 mei thuis om 19.30 uur in Rijssen. Daarna uit op 27 mei om 14.30 uur bij Excelsior'31 in Rijssen.

Komt allen kijken, het beloofd weer een spektakel te worden!!!