Trainer Dick Beverdam voor 6e keer kampioen

Op 09 mei 2017.

dickbeverdamTrainer Dick Beverdam was een belangrijke schakel voor het succes van Voorwaarts dit seizoen. Samen met het team en de overige begeleiding heeft hij het weer geflikt. Na Hulsense Boys, SVVN, Blauw Wit'66, DOS'37 en Enter Vooruit werd Voorwaarts zijn 6e club waarmee hij als trainer kampioen werd.

Dick kwam vorig seizoen naar Voorwaarts. De TC had hem hoog op het lijstje staan en was direkt eensgezind over zijn aanstelling. Het eerste seizoen verliep goed en er werd een periodetitel binnen gesleept. In het tweede seizoen wijzigde hij het team op een aantal cruciale plaatsen, achteraf het succes van dit seizoen. Hij veranderde de speelwijze. Voorwaarts stond al sinds de oprichting bekend als een 4-4-3 vereniging maar hij vond dat dit niet bij het elftal pastte. Hij ging over op een 4-4-2 speelstijl. Dat is bij Voorwaarts bijna vloeken in de kerk. Bjorn Wessels werd van de back positie naar het centrum gehaald en Tom Meier moest met hem het centrale duo gaan vormen. Wout Roelofs verhuisde van linksback naar linkshalf. Doordat een werkwijze met 2 spitsen minder arbeid kost voor die spitsen konden Gert Dogger en Jordy Harms meer rendement halen uit hun aanvallende kwaliteiten. Het middenveld kreeg daardoor meer body en bleek later een oersterk en onverslaanbaar blok.

Vanaf de eerste wedstrijd van dit seizoen wierp dat zijn vruchten af. Fenomeen Gert Dogger bloeide in zijn nadagen van zijn carriere helemaal op en Jordy Harms kreeg meer ruimte om zijn acties te maken. Dat resulteerde in 33 doelpunten voor Jordy Harms en 16 doelpunten voor Gert Dogger tot nu toe. Bijna 50 doelpunten voor het spitsenduo, ruim meer dan de helft van de gehele productie.

De middenvelders waren een ware plaag voor iedere tegenstander. Met de gebroeders Bove als mannetjes putters die 90 minuten vol gas kunnen geven en aan de linker kant Wout Roelofs als een oersterke speler. Jordy Niks was aan de rechterkant vaak de verrassende 3e aanvaller en scoorde regelmatig dit seizoen. Rutger Slot was dit seizoen overal inzetbaar en door zijn routine kon hij op alle plekken goed uit de voeten. Bjorn Derks was een meer dan verdienstelijke linksback en Alwin Postma deed het als rechtsback prima in dit elftal. Ook Roy de Lange werd vaak door zijn snelheid en goede inzet gebruikt als rechtsback hetgeen vaak goed uitpakte. Een dan nog keeper Dinand Stuifzandt, die misschien wel zijn beste seizoen ooit draaide.

Met dit team heeft Dick het hele seizoen fantastisch kunnen presteren. Hij kon altijd rekenen op Alen Toprackan als reserve keeper en A1 keeper Sander Berghuis was op trainingen vaak aanwezig om het team te ondersteunen. Michel Lensen kon door zijn werk niet zo heel vaak trainen maar was zeker van waarde dit seizoen.

Kortom, Dick heeft uit dit team het maximale rendement weten te halen. We moeten wel zeggen dat hij qua blessures en schorsingen weinig problemen heeft gekend, maar als het lekker loopt dan is het een ongeschreven voetbalwet dat alles mee zit.

De trainer gaat komend seizoen het team begeleiden in de 2e klasse. Samen met Eric Deijk en de nieuwe assistent/speler Gert Dogger proberen ze wederom alles uit het team te halen. Dick geeft aan dat we wel wel een beredere selectie moeten hebben, met deze smalle selectie zal het erg moeilijk worden. Hopenlijk lukt dit tijdig.

Hij is dus met zijn 6 kampioenschappen een echte suc6 trainer.