VOORWAARTS KAMPIOEN!!!!

Op 07 mei 2017.

Voorwaarts pakt kampioenschap na zenuwachtige wedstrijd

kampioen

Vele toeschouwers waren naar ’t Twistveen gekomen voor de wedstrijd Voorwaarts – RKSV, de wedstrijd waar Voorwaarts bij winst het kampioenschap kon pakken. De supportersvereniging had in samenwerking met het 3e en A1 een prachtige sfeeractie op touw gezet. 25 pupillen met kampioenschap-shirts ,gesponsord door de Ondernemersclub, gingen vol trots voor de teams aan het veld op.  De grasmat lag er super bij, dankzij de onderhoudsploeg. Doelman Dinand Stuifzandt werd gehuldigd voor zijn 300e wedstrijd in de hoofdmacht. Kortom, alle ingrediënten voor een mooie wedstrijd waren aanwezig. Maar zoals zo vaak gaat het bij een kampioenswedstrijd anders. Het werd een zenuwachtig duel, waarin RKSV prima tegenstand bood. Vooral doelman Patriz Lohuis was een ware sta-in-de weg.

In het 1e kwartier gebeurde er niets. Daarna kwamen de 1e kansen zonder groots te spelen. Jordy Harms stuitte op de keeper, Jordy Niks schoot over, Gert Dogger te gehaast, Bernd Bove naast. Maar in de 28e minuut toch eindelijk de openingstreffer. Jordy Niks kopte en prima vrije trap van Tom Meier keurig een bal van achteruit in de hoek. Het zou een bevrijdende treffer moeten zijn, de volgende kans was echter voor RKSV. Maar Dinand Stuifzandt toonde zijn klasse, door een inzet van  Anton Acis knap over de lat te tikken. Voorwaarts kreeg nog een paar kansjes, maar gescoord werd er niet meer. Ruststand 1-0.

Voorwaarts begon de 2e helft veelbelovend. Jordy Harms kon een voorzet van Bernd Bove net niet afronden. Bernd Bove mikte zelf op de paal, Wout Roelofs knalde net naast. Een 2e treffer kon eigenlijk niet uitblijven. En die kwam ook : In de 58e minuut was het weer Jordy Niks die het net vond. Maar dit werkte nog steeds niet bevrijdend. Integendeel : Anton Acis maakte na 70 minuten de 2-1. Van dichtbij passeerde hij Stuifzandt.  Er sloop een beetje angst in het Voorwaarts-team. De ene helft bleef aanvallen , de andere helft bleef hangen. De ruimtes werden groter, de kansen talrijk.  De anders zo trefzekere Jordy Harms kwam regelmatig Lohuis tegen. Bernd Bove vond de lat met een prachtige boogbal. In de slotminuut eindelijk de verlossende 3-1. Na een goed lopende aanval, zette aanvoerder Bernd Bove hier zijn handtekening onder. Trainer Beverdam gaf aanvoerder Bernd Bove een publiekswissel, hij gaat volgend seizoen naar DOS’37. Ook routinier Gert Dogger kreeg een oorverdovend applaus bij zijn wissel.

Na het laatste fluitsignaal van de uitstekende scheidsrechter Steen uit Wierden, kon het feest beginnen. Voorwaarts had al maanden geleden voor de laatste thuiswedstrijd een feest georganiseerd. Zangers Jan Warringa en Django Wagner waren geboekt om een mooie dag te maken. Uitgerekend die dag wordt het vlaggeschip kampioen. Direct na de wedstrijd kreeg het team uit handen van de KNVB een medaille en de schaal uitgereikt.

vwrksv

Muziekvereniging SDG gaf het team een muzikale felicitatie en daarna kon het team richting de feestende massa. Op het podium had Tom Meier een Louis van Gaal speech voor het publiek en daarna begon de rondrit door het dorp. Dat werd een heel bijzondere. Toeterend werden vele straten aangedaan maar er werd op 1 plaats gestopt. Op de hoek van de Nassaustraat en de Veenstraat stond een bord met het logo van Voorwaarts buiten. Voor het raam lag de ernstig zieke Jans Niks, zelf een van onze landskampioenen en vaste supporter van Voorwaarts, te zwaaien. Oranje rook werd afgestoken en Jans glunderde van oor tot oor ondanks zijn ziekte. Aanvoerder Bernd Bove ging met een kampioensshirt naar binnen om hem deze te overhandigen. Jans ging overeind, trok het shirt aan en kwam nog even naar buiten. Een kippenvel moment voor iedereen die Voorwaarts een warm hart toe draagt.

jansniks

Eenmaal terug op het sportpark ’t Twistveen konden spelers en begeleiding nog lang genieten van de prachtige festiviteiten die waren georganiseerd. Velen hebben dit kampioenschap tot een fantastisch feest gemaakt. We kunnen niet alle medewerkers en organisatoren persoonlijk bedanken maar namens heel Voorwaarts en met name de selectie en begeleiding hartelijk dank voor dit memorabele feest. We zullen dit nooit, nooit vergeten.