Op 01 mei 2017.

Vrijdag 28 april was het alweer de vierde keer dat er een voetbaldag voor de C- en D-jeugd (JO15 en JO13) werd gehouden. Helaas kon er vanwege meerdere redenen dit jaar niet worden overnacht. Toch mocht dat de pret niet drukken. Iets over 13:00 uur zijn we begonnen met de voetbalspellen. Gelukkig hebben we uiteindelijk genoeg vrijwilligers kunnen regelen voor de bezetting bij elk voetbalspel.
De deelnemers waren enorm fanatiek om zoveel mogelijk punten te verdienen. Er stonden namelijk een aantal mooie prijzen klaar voor het winnende team, de beste jongen en het beste meisje. Punten werden natuurlijk niet zomaar weggegeven! We blijken behoorlijke talenten in onze jeugd te hebben. Bij het altijd moeilijke Latje Trap werden bijzonder veel punten behaald. Ook het lastige ‘vakschieten’ bleek voor veel van onze jeugdleden een eitje. Na een paar pauzes waarbij even kon worden uitgerust met wat te eten en drinken werd de middag afgesloten met een onderling toernooitje. Hierbij ging het niet om winst of verlies, maar om de hoeveelheid goals die je maakte. Een aantal jongens hadden al snel een slimmigheidje bedacht door elkaar zoveel mogelijk te laten scoren. Gelukkig hadden we onze altijd rechtvaardige Gerrit Talen als scheidsrechter die dit met al zijn ervaring als vlagger bij ons tweede elftal dit natuurlijk goed wist te counteren, door hier een stokje voor te steken.
Rond een uur of 17:00 was het toernooitje afgelopen waarna we allemaal konden genieten van het barbecuevlees dat voor een aanzienlijk deel is gesponsord door H&H verhuur, waarvoor enorm bedankt! Zoals heel vaak het geval is hadden veel van onze jeugdleden natuurlijk helemaal geen tijd om te eten omdat ze zo druk waren met voetballen, blikspuit spelen met Romen Heyink of andere zaken. Huub Schippers heeft hierdoor ook weer wat meer zelfvertrouwen kunnen opbouwen door zoveel mogelijk jeugdleden proberen een panna te geven. Na de nodige tijd te hebben gevoetbald bleek iedereen toch ook wel trek te krijgen waardoor de barbecue later opnieuw kon worden aangestoken.
Iets over 20:00 uur zijn we begonnen met de prijsuitreiking van de voetbalspellen en de voetbalquiz in de vorm van een soort ren-je-rot spel. Team 4 met daarin Daan Berends, Deva Grimbergen, Gerwin Niks en Demi Slot zaten in het winnende team en kregen een mooi prijsje. Diezelfde Demi Slot en Dylan Snippe waren de individuele winnaars met 89 respectievelijk 122 punten! Vergeleken met voorgaande jaren een behoorlijk hoge score. In de voetbalquiz zaten een aantal moeilijke vragen. Wat is bijvoorbeeld de bijnaam van Herman Drees? Zeg het maar… Toch wist iedereen behoorlijk vaak het goede antwoord te geven. Rond 20:45 uur was ook de voetbalquiz afgelopen waarna iedereen naar huis kon. Het was weer een geslaagde editie. Hopelijk kunnen we er volgend jaar ook weer iets moois van maken! Namens het jeugdbestuur, alle vrijwilligers enorm bedankt. De foto’s gemaakt door Rick Bove staan in het fotoalbum.