Voorwaarts A1 is bezig aan opmars in de 2e klasse

Op 19 maart 2017.

nieuwsNa een moeizaam verlopen seizoen 2015-2016 is de A1 in dit nieuwe seizoen bijna geheel vernieuwd qua spelers. Er zijn maar 3 spelers gebleven, Silvio Leussink, Julian Wessels en Vincent Snippe. De rest van het team is aangevuld met nu 1e jaars spelers en er zijn 2 spelers vervroegd uit de B1 overgeheveld, Mauro Slatius en Jordy Wolters. Als we het seizoen beginnen zien we dat er voldoende mogelijkheden in dit team zit. Er wordt zo nu en dan prima gevoetbald, maar we hebben moeite met de fysieke weerstand van onze tegenstanders. Vooral de 2e helft laten we regelmatig wat steekjes vallen, waardoor de uitslagen niet altijd in ons voordeel zijn. We spelen delen van wedstijden erg goed, maar ook worden er wedstrijden verloren door een kleine periode van de wedstrijd helemaal door de ondergrens te zakken. Tactisch is het in het begin van het seizoen hetzelfde, soms prima, soms erg slecht.

Als we richting de winterstop gaan, zien we wel dat de slechte momenten in een wedstrijd steeds minder worden en dat ook de duur van deze slechte momenten steeds korter worden. We zijn fysiek sterker geworden en iedereen weet wat de trainers van hun vragen en handelen daar ook naar. Hierdoor beginnen we steeds beter te spelen en worden de uitslagen ook steeds beter. Als het winterstop is hebben we 5 x gewonnen, 1 x gelijk en 5 x verloren. Niet slecht, maar ook niet super. Tijdens de winterstop blijkt dat de overwinning tegen ON weggestreept wordt, omdat zij uit de competitie gehaald worden wegens tekort aan spelers. Betekent: 10 gespeeld en 13 punten, we staan op de gedeeld 6e plaats in de competitie. Na de winterstop hebben we als doel om gedisciplineerd te spelen, ons tactisch te verbeteren en nu geen punten meer te verspelen door een slechte periode in een wedstrijd te hebben.

Op 4 februari spelen we inhaalwedstrijd tegen DKB A1. We spelen een solide 1e helft, waarin we een verdiende 0-1 voorsprong nemen door Sander Scherphof. De 2e helft zijn we de baas op het veld en lopen we door doelpunten van Mauro, Kevin en Stein uit naar een 0-4 voorsprong. Door de laatste 15 minuten slap te spelen, gaan we met een 2-4 overwinning naar huis 22 maart oefenen we tegen Sportlust Vroomshoop A1. We spelen matig maar wel met enkele goede aanvallen , iedereen krijgt zoveel mogelijk speelminuten, we winnen met 3-0.

Op 4 maart spelen we thuis tegen kampioenskandidaat Hellendoorn A1. We hebben hier al 2 weken naar toe gewerkt, uit met 4-0 verloren terwijl er echt meer ingezeten had. Nu moeten we laten zien dat we gegroeid zijn…. De wedstrijd verloopt zoals we verwacht hadden, Hellendoorn iets meer balbezit, maar ongevaarlijk. Wij vanuit de omschakeling sterk en in de combinatie goed, waardoor wij de betere kansen krijgen. Tijdens de rust is het dan ook verdiend 1-0 door een doelpunt van Mauro. De 2e helft probeert Hellendoorn meer druk te zetten, wat de ruimtes voor ons nog groter maakt. We profiteren dan ook perfect en door doelpunten van Tim, Kevin en Mauro winnen we met 4-0. We hebben de beste wedstrijd van het seizoen gespeeld. Op het goede moment!!

Op 11 maart spelen we thuis tegen OZC A2. OZC is een matig team en we winnen met 7-0 door doelpunten van Arvid, Kevin (2) en Mauro (3). We spelen niet sterk, maar de tegenstander vraagt niet om een super prestatie. 7-0 winnen is dan ook een prima overwinning.

Op 18 maart spelen we uit tegen het altijd lastige Marienberg A1. Thuis hebben we met 0-3 verloren terwijl we prima speelden, maar waar een slechte periode van de wedstrijd ons de overwinning heeft gekost. We hebben dus iets goed te maken. Na 10 minuten verzend Kevin een prima bal op Mauro, die simpel de keeper omspeelt. 0-1. Enkele minuten later is de cornerbal van Kevin op maat en kan Stein de 0-2 tegen de touwen koppen. Het lijkt makkelijk te gaan, maar nu komt er toch weer een slaapmoment, want na 20 minuten kan een vrije bal van Marienberg vogelvrij ingekopt worden, 1-2. We zijn iets van slag, want de 1e helft wordt er matig gespeeld, weinig combinatiespel en dat zorgt ervoor dat we niet op normale nivo spelen. Toch scoren we nog vlak voor rust. Een voorzet van Mauro, wordt gedragen door de wind, gepromoveerd tot doelpunt door bij de 2e paal binnen te vallen.

De 2e helft wisselen we Sander en Glenn van positie (verdedigende middenvelder/linksback), wat resulteert in een betere 2e helft. We hebben meer controle en scoren nog 1x door een voorzet van Yarnick, die door Mauro hard wordt binnen gekopt. We winnen met 1-4 en de laatste 20 minuten hebben we Silvio, Kevin en Sander op de bank zitten. Dat zegt voldoende over de ontwikkeling van de rest van het team. We zijn door de 4 overwinningen na de winterstop opgeklommen naar een 3e plaats in de competitie. Dat is een prima resultaat, maar niet het belangrijkste.

De ontwikkeling van de spelers, op tactisch, technisch en fysiek vlak is mooi om te zien. We hopen dan ook deze lijn door te trekken en de rest van de competitie te blijven WINNEN !!!!

Sponsoren

Wedstrijden

Senioren


19 augustus
Voorwaarts Utr.1 - Voorwaarts V 1  
Voorwaarts 2 -  
Voorwaarts 3 -    
Voorwaarts 4 -    
Voorwaarts Utr. V - Voorwaarts Vr1  

Junioren

26 augustus
KOSC JO19-1 - Voorwaarts JO19-1   14:30 
Voorwaarts JO17-1 -   
-  
Voorwaarts JO15-1  -  
Voorwaarts JO15-2 -  
- Voorwaarts JO19-1  
Voorwaarts JO17-1 -  
-  
Voorwaarts JO15-1 -  
Voorwaarts JO15-2 -   

Pupillen

augustus
- Voorwaarts JO13-1  
Voorwaarts MO13-1
-  
- Voorwaarts JO11-1  
- Voorwaarts JO11-2 i
- Voorwaarts JO11-3  
Voorwaarts MO11-1 -  
- Voorwaarts JO9-1  
- Voorwaarts JO9-2  
Voorwaarts JO9-3 -  
  - Voorwaarts JO13-1  
- Voorwaarts MO13-1  
- Voorwaarts JO11-1  
- Voorwaarts JO11-2  
Voorwaarts JO11-3 -  
- Voorwaarts MO11-1  
- Voorwaarts JO9-1  
- Voorwaarts JO9-2  
Voorwaarts JO9-3 -  

Ranglijst Voorwaarts 1 2e klasse H

  Team wd pt
1 SVI 0 0
2 IJVV 0 0
3 DZSV 0 0
4 Blauw Wit'66 0 0
5 ASC'62 0 0
6 Hulzense Boys 0 0
7 Enter Vooruit 0 0
8 Be Quick'28 0 0
9 Den Ham 0 0
10 DOS Kampen 0 0
11 WVF 0 0
12 Voorwaarts 0 0
13 De Esch 0 0
14 Sparta E. 0 0

Foto album

  • Klik hier voor de foto's van de kampioenswedstrijd