Gelijkspel bij oefenwedstrijd tegen ASC'62 in Elburg

Op 29 januari 2017.

wedstrijdverslagDoordat op zowel ons sportpark als dat van ASC'62 uit Dalfsen nog steeds sneeuw op het kunstgras lag besloten beide teams een oefenwedstrijd te spelen bij ESC in Elburg. Om wedstrijdritme op te doen was dit de enige mogelijkheid op te kunnen spelen. Er was welgeteld 1 supporter aan Voorwaarts kant aanwezig. Voorzitter Aalderink was met grensrtechter Freddy Pierik meegereisd naar Elburg.

Voorwaarts begon goed aan de wedstrijd maar al snel daarna bleek het wedstrijdritme de oorzaak te zijn van de matige vertoning in de eerste helft. Het werd een troeve vertoning van Voorwaarts terwijl ASC'62 zichtbaar beter was. Vele foute passes, matige communicatie en verliezen van duels waren de oorzaak dat ASC'62 de rust in ging met een 0-2 voorsprong. Bij het eerste doelpunt ging er een foute pass vooraf, het tweede doelpunt was een aaneenschakeling van fouten en matig verdedigen. ASC'62 had voor de rust nog makkelijk 2 of 3 keer kunnen scoren maar de paal en doelman Stuifzandt verhinderden dat.

Trainer Beverdam wisselde in de rust Gert Dogger voor Bjorn Derks waardoor Wout Roelofs meer aanvallende inpulsen kon geven. Vanaf de eerste minuut van de 2e helft liep het een stuk beter en werden er betere afspraken gemaakt. Het team speelde feller en won eindelijk de duels. Voorwaarts zette ASC'62 onder druk dat dacht de overwinning makkelijk binnen te halen. Maar doordat Voorwaarts het ritme vond kwamen er kansen. Na enkele afstandschoten scoorde Jordy Niks de aansluitinstreffer een kwartier voor tijd. Jordy was ook betrokken bij de gelijkmaker. Hij controleerde een pass vanaf de zijkant met de borst maar werd ruw omvergeduwd binnen de beruchte lijnen. Bernd Bove maakte vanaf 11 meter geen fout en scoorde de gelijkmaker. Voorwaarts bleef aanvallen en had zelfs de overwinning binnen kunnen halen maar dat zou gezien het totale spelbeeld onterecht zijn geweest. ASC'62 werd in de 2e helft niet of nauwelijks gevaarlijk, mede door het goede spel van Voorwaarts.

Een zeer nuttige oefenwedstrijd was de conclusie na afloop. Na een zeer stroef begin herstelde Voorwaarts zich gedurende de wedstrijd en kon het ontbreken van wedstrijdritme (er was in anderhalve maand niet in wedstrijdverband gevoetbald) als oorzaak worden aangewezen. Gelukkig liet het wederom zien goed terug te kunnen komen van een achterstand en het meest belangrijke was dat het gedurende de wedstrijd steeds beter ging voetballen.

Aanstaande zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Marienberg op het programma waar de koploper zijn positie moet verdedigen.

Opstelling Voorwaarts: Dinand Stuifzandt, Roy de Lange (75. Rick Bove), Bjorn Wessels, Tom Meier, Wout Roelofs, Rutger Slot (60. Alwin Postma), Bernd Bove, Lars Bove, Wout Roelofs, Gert Dogger (45. Bjorn Derks) en Jordy Harms.