2016 in vogelvlucht, op naar 2017

Op 30 december 2016.

oudennieuwOp de rand van 2017 blikken we even terug op 2016. Het was een bewogen jaar met ups en downs. Het is Voorwaarts wederom niet gelukt om verder te komen in de nacompetitie. Maar laten we eerlijk zijn. Aan het begin van het jaar zag het er helemaal niet naar uit dat Voorwaarts een periodetitel zou pakken. Het team stond op een 8e plaats, niet ver boven de degradatie plekken. Maar na een goede reeks won het toch de 3e periode. OZC was de tegenstander en wat waren we er dicht bij. Na een kansloze 4-0 nederlaag in Ommen volgde de return in Westerhaar. Een formaliteit volgens velen maar het team wilde er alles uit halen en het publiek laten dat het een goed seizoen speelde. Het werd een memoriabele wedstrijd. Met veel strijd, passie en echt goed voetbal werden er 5 prachtige goals gemaakt en het scheelde een haar of Voorwaarts was een ronde verder gekomen. Er moesten penalties aan te pas komen om een winnaar aan te wijzen. Met kunstlicht aan op deze zomerdag werd het bloedstollend spannend en helaas verloor Voorwaarts deze reeks.

Vanaf de eerste wedstrijd van dit seizoen is het duidelijk dat deze goede prestatie geen incident was. Vanaf de eerste competitiewedstrijd staat Voorwaarts bovenaan. Heel even is deze koppositie overgegeven aan ON maar al snel werd die positie heroverd. Nu, tijdens de winterstop, staat onze club bovenaan. Dat dit geen garanties geeft weet iedereen maar het geeft wel hoop en vertrouwen. We moeten nog een complete seizoenshelft spelen maar het is lang, heel lang geleden, dat Voorwaarts tijdens de winterstop de ranglijst aanvoerde.

Dit jaar was ook het jaar dat 50 jaar geleden onze club kampioen van Nederland werd. Dat is in juli op prachtige wijze gevierd en herdacht. Het roemrijke moment in het verleden mag nooit vergeten worden en men vindt dat dit voor altijd zichtbaar aanwezig moet zijn. We hebben in het clubhuis al een prachtige wand waarop de helden levensgroot te zien zijn. Zou het niet prachtig zijn als dit ook voor altijd op het veld bij de spelers te zien is? We zien bij de profs van alle landen een ster op het shirt wanneer de club 10 landstitels op haar naam heeft staan. Bij landenteams wordt er een ster getoond wanneer het een wereldtitel op zak heeft.

Zou het bij de amateurs niet prachtig zijn als er een ster op het shirt komt bij het winnen van een landstitel? Een teken van waardering, een teken van trots, een teken om de tegenstander te laten zien wat ons kleine clubje ooit heeft bereikt. Er zijn maar weinig, heel weinig clubs waartegen we spelen die dit ook zouden kunnen tonen. Ik en vele Voorwaarts leden en supporters willen graag dat in 2017 Voorwaarts een ster op het shirt draagt ten teken van het eenmalig winnen van de landstitel. Als je het hier mee eens bent, laat dan aan het bestuur weten dat je achter deze ster staat zodat dit in 2017 gerealiseerd kan worden. Ik heb het in ieder geval al gedaan, wie weet gaat het ons lukken.

vwstershirtmetster

Voor 2017 staat er weer heel wat te gebeuren. Onze voorzitter Gerhard Aalderink zal in zijn nieuwjaarstoespraak waarschijnlijk ook ingaan op de toekomst van Voorwaarts. We hopen in ieder geval dat voor iedereen een gezond, gelukkig en sportief 2017 voor de deur staat.