Jordy Harms wint de wedstrijd van de topscoorders

Op 29 november 2016.

tubantia

Will Grigg's on fire... Het was afgelopen zomer dé stadionhit bij het Europees kampioenschap voetbal in Frankrijk. Afgelopen weekeinde, na de wedstrijd tussen Voorwaarts en Bergentheim knalde het populaire nummer weer eens ouderwets door een van de kleedkamers. Lijstaanvoerder Voorwaarts vierde in zijn eigen kleedruimte feest, want het had zojuist thuis met 3-1 van concurrent Bergentheim gewonnen en deed daarmee uitstekende zaken in de strijd om de titel.

Waar de cultheld uit Noord-Ierland (Will Grigg, red.) zijn naam op het EK geen eer aan kon doen (hij kwam namelijk niet in actie), lieten spitsen

Jordy Harms (24) van koploper Voorwaarts en Nick Buitenhuis (20) van de nummer drie, Bergentheim, zaterdag zien dat zij dit seizoen wel echt 'on fire' zijn.

Buitenhuis tikte op het mistige 't Twistveen al binnen tien minuten de 0-1 binnen. Nog geen twee minuten later stond het echter alweer gelijk. Jordy Harms trof eerst de lat, maar routinier Gert Dogger maakte uit de rebound de 1-1. Daarna verzuimde Bergentheim het af te maken. Voorwaarts profiteerde en liep na rust via twee goals van Harms uit naar een 3-1 zege. Het had nog zo gekund dat Harms niet in actie kwam. In de warming-up ging hij door zijn enkel. "Ik twijfelde of ik wel moest spelen, maar de trainer zei dat ik gewoon moest starten en achteraf moet ik hem heel dankbaar zijn", aldus de spits. "Deze wedstrijden wil je zo graag spelen en in zo'n duel doe je vaak toch een stapje extra."

Harms en Buitenhuis staan inmiddels beiden op zestien doelpunten dit seizoen. Of de wedstrijd nog speciaal was omdat ze als topscorers tegen elkaar moesten? "Natuurlijk", sprak Buitenhuis. "Mijn ploeggenoten hadden het er de hele week al over. Toch had ik vandaag liever gewonnen dan gescoord. Het verschil is nu al zes punten en dat is best veel. Heel teleurstellend, want op basis van de eerste helft hadden we hier makkelijk kunnen winnen."

Waar Buitenhuis flink baalde, had Harms een paar meter verderop een brede grijns op zijn gezicht. "Want we hebben gewonnen van een zeer goede tegenstander."

Na de 3-1, ruim een kwartier voor tijd, was de ontlading enorm. "Natuurlijk is het mooi dat je weer een groot aandeel hebt", bekende Harms. "Maar voor ons telt vooral dat we als team gewonnen hebben. We willen die eerste plaats zo lang mogelijk vasthouden."

Of concurrent Bergentheim na de nederlaag bij Voorwaarts nog aan promotie denkt? "Zeker wel, maar het wordt een stuk lastiger", realiseerde Buitenhuis. "Promotie zit er zeker nog in, maar dan moeten we dit soort wedstrijden in het vervolg wel winnen."

bron: TC Tubantia, Timo Oving, foto Bert Kamp