Prestaties eerste competitiehelft Beltona team Voorwaarts

Op 07 november 2016.

beltonaVoorwaarts doet dit jaar weer mee aan de Beltona-competitie. Dit is een onder-21 competitie waar nog wel oudere dispensatie spelers aan mee mogen doen. Er is inmiddels tegen alle 3 tegenstanders uit de poule 1 x gespeeld.

De eerste wedstrijd werd thuis tegen MVV`29 verdiend verloren met 0-2. MVV``29 was op alle gebied een maatje te groot. De 2e wedstrijd werd er ietwat onverdiend met 2-3 verloren tegen DETO. Voorwaarts wist de kansen niet voldoende te benutten, iets wat DETO vlak voor tijd wel deed, met de 2-3 nederlaag tot gevolg.

De 3e wedstrijd werd afgelopen woensdag gespeeld op sportpark de Bosrand tegen Vroomshoopse Boys O-21. Voorwaarts begon met Sander Berghuis in het doel, Sander Scherphof en Jordy Wolters op de back-posities en met Lars Bove en Diede ter Braak centraal achterin. Het middenveld werd gestart met Kevin Klos, Bernd Bove en Timo ter Braak en voorin begonnen Wout Roelofs, Kilian Ekkel en Huub Schippers.

Routine in het centrum achterin, 2 “mannetjesputters” op de back, veel voetbal op het middenveld en kracht en snelheid voorin. Dit zou op papier een mooie avond kunnen worden….. Vroomshoopse Boys heeft vanaf het eerste fluitsignaal problemen met onze jagende voorhoede en komt nauwelijks over de middellijn. Wij krijgen enkele mogelijkheden en na een klein kwartier is het raak. Huub kopt een afgemeten voorzet van Wout tegen de touwen. Nog geen 5 minuten later weten we ons goede spel weer te belonen, Kilian onderschept een slechte pass van de tegenstander en stelt Wout in staat de0-2 binnen te schieten. We komen nauwelijks in de problemen, achterin staan Jordy en Sander prima te spelen en Lars en Diede lijken een prima duo, kopsterk, balvast en opbouwend goed. We krijgen nog enkele mooie kansen en kunnen vlak voor rust onze derde treffer aantekenen. Timo weet met een hoge bal Kilian te bereiken, die sterk in het duel de bal doorkopt naar Wout. Wout heeft weinig bedenktijd nodig en scoort de mooiste van de avond, volley , en van grote afstand strak onder de lat. 0-3. Dit is ook de ruststand.

Tijdens de rust geeft Jordy aan dat hij wat last heeft van zijn bovenbeen. Stein van Nuil gaat hierdoor rechtsback spelen. De 2e helft dringt Vroomshoopse Boys wat meer aan, wat voor ons de mogelijkheid om te scoren via de counter nog groter maakt. We wisselen de prima spelende Kevin voor Yarnick Boertje op de linkshalf-positie en gaan op jacht naar de 4e treffer. In de 59e minuut is het zover, Kilian, die een erg goede indruk maakt, onderschept een te zachte bal en weet op kracht de zestien-meter te bereiken, waarna hij de bal prima binnen schiet. 0-4. Vlak hierna wisselen we de moegestreden Kilian. Voor hem komt Tim ter Bekke in het veld.

Vroomshoopse Boys krijgt wat meer greep op de wedstrijd, maar we staan nog steeds prima te verdedigen. In de 75e minuut kopt de goed spelende Huub zijn 2e doelpunt binnen na een hoekschop van Bernd. 0-5. Meteen na de aftrap, als iedereen nog in juichstemming is, moet Stein aan de noodrem trekken binnen de 16-meter. Dit kost hem geel en kost ons een penalty tegen. De bal wordt goed ingeschoten en de stand is 1-5. Enkele minuten later is het Tim die met een perfecte steekbal Bernd de 16-meter in stuurt, Bernd houdt overzicht en schuift de bal prima in de hoek, 1-6.

De laatste 10 minuten probeert de tegenstander vol druk vooruit te zetten en dat lukt. We komen niet meer aan voetballen toe. Vlak voor tijd is het Sander die zijn doel na 2 goede reddingen niet voor een 3e keer kan schoon houden, waardoor het 2-6 wordt. Als iedereen al denkt aan douchen en de beentjes op de bank leggen na de vele arbeid van vanavond, is het Vroomshoop die uit een cornerbal hun 3 e goal binnen kopt, 3-6. Dit is ook de eindstand.

Een prima wedstrijd gespeeld, 7 stuks (1 e jaars) A-spelers aan het werk gezien, die o.l.v. de ‘oudere’ jongens uit het 1 e en 2 e veel leren van dit soort wedstrijden. Volgende wedstrijd is op 15 november om 20.00 uur bij MVV`29 in Mariaparochie.