Voorbeschouwing Marienberg - Voorwaarts

Op 08 september 2016.

opstellingVoorwaarts is het seizoen goed begonnen. Zeker beter dan vorig jaar toen er thuis werd verloren van Juliana'32. Daarna volgden wel 2 overwinningen, een daarvan was thuis tegen Marienberg. Laatst genoemde is komende zaterdag gastheer voor ons vlaggeschip. Voorwaarts voelt zich altijd zeer welkom bij de vriendelijke mensen uit het kanaaldorp maar dat is dan buiten de beruchte lijnen van het veld. Daarbinnen weet Voorwaarts dat het altijd een lastige klus wordt.

Op de website van Marienberg staat een voorbechouwing waarin de collega schrijver ons Voorwaarts in een positief daglicht zet en Voorwaarts ziet als een kanshebber voor de titel. Als je de uitslag van afgelopen zaterdag tegen O.N. bekijkt zou dat zeker waar zijn maar iedereen die de wedstrijd heeft gezien weet dat het ook zomaar anders af had kunnen lopen. Als O.N. de grote kansen aan het begin van de wedstrijd had benut dan was het zeker anders gelopen. Voorwaarts was beter in de afronding en kwam later beter in de wedstrijd waardoor een overwinning wel verdiend was maar de 3-0 zeker niet de verhoudingen weergaven. Geen Voorwaarts-fan die daarvan wakker ligt maar het moge duidelijk zijn dat O.N. zeker tot de titel kandidaten behoort. Of Voorwaarts dat ook is zal het team moeten laten zien door dit seizoen stabieler te presteren. Natuurlijk ben je daarbij ook afhankelijk van blessures en schorsingen.

Om terug te komen op Marienberg weten we dat het altijd mooie wedstrijden zijn. Het team dat met Rolf Hofsink een echte goaltjesdief heeft en hij heeft afgelopen zaterdag tegen Lemele ook het enige doelpunt van Marienberg weer op het scorebord gezet. Blijkbaar is het team nog zoekende naar de vorm en wij hopen natuurlijk op een herhaling van vorig jaar, althans als we het over de thuiswedstrijd hebben. Misschien dat Marienberg het daar mee eens is want na de 5-0 nederlaag bij ons schoot het team omhoog en won het uiteindelijk net als Voorwaarts nog een periodetitel. Maar in een nieuw seizoen zijn er weer nieuwe rondes, nieuwe kansen. Alfred Dorgelo, de schrijver van de voorbeschouwing van Marienberg, heeft onze website bestudeerd en prees onze selectie. Ook vond hij een foutje bij de leeftijd van onze keeper die we daarna heel snel hebben aangepast. Echter is de selectie op de site nog niet compleet en hebben we wellicht verrassingen voor Marienberg in petto. Voor Voorwaarts heeft Marienberg doorgaans geen verrassingen. De speelwijze en spelers zijn over het algemeen bekend en duidelijk is dat het altijd lastig is om ze te verslaan. Bij Voorwaarts ontbreken Wout Roelofs (hand) en Timo ter Braak (weekend weg) maar Jordy Niks is weer inzetbaar. Ons credo is Sempre Avanti, een kreet die Ad vaak in zijn verslag gebruikt en we hopen dat aanstaande zaterdag dit ook zo zal zijn. In ieder geval wordt het een mooie pot.... wat ik oe brom!!

De vermoedelijke opstelling: Dinand Stuifzandt, Alwin Postma, Bjorn Wessels, Tom Meier, Bjorn Derks, Jordy Niks, Bernd Bove, Rutger Slot, Lars Bove, Gert Dogger, Jordy Harms.