Voorwaarts leek kansloos, maar toen volgde de return…….

Op 25 mei 2016.

vooozcZaterdag verloor Voorwaarts de 1e wedstrijd voor de nacompetitie geflatteerd bij OZC met 4-0 en was nagenoeg kansloos. Vrijwel iedere voetbalkenner zegt dan: De return wordt een formaliteit. Maar ja… soms loopt het wel eens anders. Kan wel verklappen dat de thuisblijvers een spektakelstuk van formaat hebben gemist.

Naast Jordy Niks ontbrak nu de ook in goede vorm verkerende Björn Wessels, vanwege een rugblessure. Hij werd vervangen door Björn Derks, die na een aarzelend begin een prima wedstrijd speelde.

Vanaf de 1e minuut zat Voorwaarts in de wedstrijd en schiep zich meteen enkele mogelijkheden. Het grootste verschil met zaterdag was dat Voorwaarts hoger druk zette en daardoor het speelveld veel kleiner maakte. De middenvelders konden daardoor veel sneller aansluiten bij de aanval. Vooral Bernd Bove had daar veel profijt van. Maar daarover later meer… ..

De zo gewenste snelle eerste goal kwam al in de 7e minuut. Een mislukt schot van Jordy Harms werd van dichtbij verlengd door Wout Roelofs : 1-0. Voorwaarts bleef sterker en het was dan ook jammer dat OZC bij de eerste aanval, meteen de gelijkmaker scoorde. De voorzet vanaf rechts kon te gemakkelijk komen en Rutger Slot ging daarop onder de bal door. Spits Niels Koggel profiteerde dankbaar : 1-1. Voorwaarts liet zich echter niet uit het veld slaan en kwam al snel weer op voorsprong. De doelman van OZC zag er niet goed uit bij vrije trap van Jordy Harms : 2-1. Voorwaarts bleef sterker, kreeg nog kansen en mogelijkheden, maar gescoord werd er niet meer. OZC werd slechts 1x echt gevaarlijk. Een vrije trap van Ruben Jonker haalde Dinand Stuifzandt fantastisch uit de linkerbenedenhoek.

Het echte spektakel kwam in de 2e helft, met de absolute hoofdrol voor Bernd Bove. In de 55e zag hij in een flits dat de doelman te ver voor zijn doel stond. Een technisch perfect uitgevoerde lob van 30 meter volgde. Precies onder de lat en in de verre hoek eindigde deze geniale ingeving : 3-1.  Zes minuten later kwam het volgende hoofdstuk. Een puike voorzet vanaf links door Wout Roelofs, nam hij ala Marco van Basten ineens uit de lucht. Als een granaat knalde de bal in de linkerbovenhoek : 4-1. Maar de koek was nog niet op. In de 72e minuut draaide Bernd zich keurig vrij en met een listig lobje voltooide hij zijn loepzuivere hattrick : 5-1.

Voorwaarts had veel, heel veel gegeven. De vermoeidheid sloeg zeer begrijpelijk in de benen en daardoor kwam ook OZC wat meer aan voetballen toe. Dinand Stuifzandt moest een paar keer zijn kunnen tonen. Maar Voorwaarts kreeg nog een paar goede kansen via de zeer gevaarlijke Jordy Harms maar de paal en doelman brachten redding voor OZC.   In de 90e minuut was Bernd Bove nog dichtbij bij zijn volgende stunt. Maar juist op dat moment maakte de OZC-doelman zijn beste redding. Fraai plukte hij het leer uit de bovenhoek.

Een verlenging in het schemerdonker volgde. De echte scherpte ontbrak, wel waren er nog mogelijkheden voor beide teams, gescoord werd er echter niet meer. Strafschoppen moesten de beslissing brengen. De uitstekende scheidsrechter Jan de Vries dirigeerde de spelers naar het kunstgras. In het volle licht volgde een zenuwslopende apotheose. Rutger Slot mistte de 1e penalty. De volgende 8 gingen er onberispelijk in. Dinand Stuifzandt ranselde de 10e eruit. Meteen daarna volgde de ontgoocheling. De OZC doelman doorzag de inzet van Mark Smelt en benutte zelf de 6e.

Voorwaarts kon met opgeheven hoofd het strijdperk verlaten, de opluchting bij OZC was groot. Alles en iedereen was het met elkaar eens, Voorwaarts had een fantastische wedstrijd gespeeld. Het team staat helaas wel met lege handen maar heeft het Voorwaarts publiek een fantastische avond bezorgt en hen laten zien waartoe het in staat is. Wij wensen OZC veel succes tegen Bergentheim en AVW ’66. De voetbalvakantie van Voorwaarts is begonnen, iets eerder dan werd gehoopt.