Sterk Voorwaarts stuurt koploper DZSV met dikke nederlaag naar huis

Op 24 april 2016.

voodzsv

Na de goede overwinning op Kloosterhaar stond er wederom een geduchte tegenstander op het programma van Voorwaarts. De ploeg uit Dinxperlo staat bovenaan en speelt het meest realistische voetbal uit de 3e klasse D.

Voor trainers Beverdam en Legebeke was het niet zo moeilijk. Mark Smelt was geschorst en Rene Nijhof kon deze plek op het middenveld prima opvullen. Om half 3 floot scheidsrechter Kremit voor de aanvang en meteen zat Voorwaarts er op boven op. Vroeg storen van de opbouw waardoor DZSV gedwongen werd de lange bal te spelen en met de harde tegenwind werd deze vaak weer onderschept door het middenveld van Voorwaarts. Al in de 3de minuut kreeg Bernd Bove al een kleine kans en DZSV was hierdoor gewaarschuwd. Voorwaarts had het beste van het spel en de verdedigers van de gasten uit Dinxperlo konden alleen achteruit door het goed en collectief spelend Voorwaarts. Na 20 minuten was opnieuw Bernd Bove gevaarlijk die met een boogbal de keeper probeerde te passeren maar zijn poging ging net over. Ook Gert Dogger was een keer gevaarlijk maar schoot voorlangs. Een doelpunt hing in de lucht maar DZSV verdedigde met alle middelen die het had en kon maar een paar spaarzame momenten genieten van balbezit. Voorwaarts drukte door maar kreeg het verdiende doelpunt niet cadeau. Het duurde tot in de 45ste minuut toen het verdiende doelpunt werd gemaakt. Na lang balbezit en goed gecontroleerd combinatie spel bereikte de al weken goed spelende Tom Meier Jordy Niks op de rechterkant. Zijn voorzet werd knap door Jordy Harms cross over de keeper in de verre hoek binnen gekopt en bepaalde de dik verdiende ruststand op 1 – 0.

Na de rust kwam DZSV feller uit de kleedkamer. Waarschijnlijk door een motivatiespeech van de trainer werden de mannen uit Dinxperlo wakker geschud en ze werden ook direct een paar keer gevaarlijk zonder keeper Stuifzandt in de problemen te brengen. Maar de storm duurde niet al te lang en Voorwaarts wist zich na een minuut of 10 te herpakken en controleerde vanaf dat moment de wedstrijd weer. De gedreven Jordy Harms kreeg de kans om van 25 meter uit te halen maar zijn schot werd geblokt door de centrale verdediger. DSZV kon net als voor rust geen vuist maken tegen het collectief van de thuisploeg uit Westerhaar. In de 57ste minuut leek aanvoerder Rene Nijhof balverlies te lijden maar door zijn herkenbare inzet wist hij zichzelf vrij te spelen aan de linkerkant. Zijn voorzet met links was geweldig op maat en Jordy Harms kon zijn 2e van de middag maken door bij de 2e paal goed tussen de keeper en de paal binnen te kopen. De 2 – 0 was de nekslag voor de koploper en Voorwaarts wilde de gasten op pijnbank leggen. Zonder zelf in de problemen te komen bleef het aanvallen en in de 71e minuut was het wederom raak. Na weer lang balbezit bereikte Jordy Niks met een crossbal de geslepen en weer in vorm komende Gert Dogger. Het leek even dat Gert de bal in een keer op doel zou schieten maar met een prachtige tikje bereikte hij tussen de verdedigers door de meegelopen Bernd Bove die met de punt van zijn schoen de keeper passeerde en de 3 – 0 aantekende. Voorwaarts bleef aandringen en het leek deze wedstrijd wel of Voorwaarts de koploper was in plaats van de tegenstander uit Dinxperlo. Vlak voor tijd moest DZSV nog een laatste treffer incasseren. Wederom wist Gert Dogger met een prachtige pass Bernd Bove te bereiken maar deze werd net binnen de 16 meter gevloerd en de goed leidende scheidsrechter kon niets anders kon dan een strafschop toekennen aan Voorwaarts. Bernd eiste de bal zelf op en schoot de 4-0 binnen.

Een prachtige middag voor alle Voorwaarts fans. Het team liet hen zien waartoe het in staat is en deed goede zaken in de 3e periode. DZSV verloor hiermee de koppositie aan Quick’20 waardoor de komende 3 wedstrijden het spannend blijft in deze klasse. Voor Voorwaarts rest nog de kans om de 3e periode binnen te halen. Volgende week moet het op bezoek bij Juliana uit Hengelo. Met de resultaten van de laatste weken moet het team enorm aan zelfvertrouwen hebben gewonnen en kan het zichzelf belonen met een titel. Nog 3 finales….