Voorwaarts wint van Blauw Wit’66 mede dankzij hattrick van Bernd Bove

Op 21 februari 2016.

wedstrijdverslagNa de mooie overwinning van vorige week konden trainers Beverdam en Legebeke wederom over de zelfde spelers beschikken. Ook Mark Smelt was terug van een schorsing. Echter op zaterdag morgen belde Jordy Niks de trainer omdat hij die morgen vader was geworden van een zoon. Israel Basmaci werd op het laatste moment toegevoegd aan de selectie.

Om half 3 floot scheidsrechter Pouls voor het eerst en al in de 1ste minuut werd Voorwaarts gevaarlijk. Jordy Harms gleed langs zijn tegenstander en de teruggetrokken bal werd net door een verdediger onderschept voordat Lars Bove de bal voor het inschieten had. Beide teams moesten even wennen aan de zware omstandigheden. Hierdoor kwam Blauw-Wit al snel op een 1-0 voorsprong. Bernd Bove verloor de bal op het middenveld en via een snelle combinatie en het uitglijden van een verdediger van Voorwaarts kon de spits van Blauw-Wit eenvoudig afronden. Na de 1-0 bleef het een rommelige wedstrijd. Veel bal verlies en foute passes tekende deze periode van de wedstrijd. Heel langzaam nam Voorwaarts het heft in handen met meer balbezit en een paar kleine kansen. Na 26 minuten kreeg Voorwaarts uit een aanval en corner. De voorzet van Lars Bove was goed en hard voorgegeven. Zijn broer Bernd die de laatste weken goed op dreef is hoefde deze maar iets te raken om de bal in de verre hoek te doen belanden en Voorwaarts stond weer op gelijke hoogte. In het laatste kwartier voor rust werd er hard gestreden aan beide kansen maar echte kansen kwamen er niet. Voorwaarts had een licht veldoverwicht en de spitsen Jordy Harms en Wout Roelofs waren telkens een plaag voor de verdedigers van Blauw-Wit maar de scherpte in de afronding ontbrak. Het leek een 1 – 1 ruststand te worden echter in de 45 minuut werd Wout Roelofs nog een keer diep gestuurd. Hij wist de laatste man te passeren die hem licht raakte en hierdoor ging Wout onderuit en kon de scheidsrechter niet anders dan de bal op de stip leggen. Veel spelers van Blauw-Wit waren het er niet mee eens maar de scheidsrechter was gedecideerd en legde de bal op de stip. Bernd Bove die lekker in de wedstrijd zat ging er achter staan en wist de 1-2 te realiseren. Lekker om op dit moment te scoren en naar de thee te gaan.

Na de rust was het in eerste instantie Blauw-Wit die er alles aan wilde doen om de wedstrijd naar zich toe te trekken maar Voorwaarts hield goed stand de eerste 10 minuten. De storm ging wat liggen en Voorwaarts kon zich er redelijk gemakkelijk onderuit voetballen en in de 55ste minuut de eerste aanval plaatsen op de helft van Blauw-Wit. Door snelle ballen en goede passes werd uiteindelijk Jordy Harms op rechts aangespeeld. Hij wist zich van 2 spelers te ontdoen maar werd daardoor naar de buitenkant gedrongen met een verdediger in zijn rug. Het leek een kansloze aanval te worden maar Jordy probeerde de aanvoerder nog te passeren op een bijna onmogelijke plek. Dat lukte goed maar de aanvoerder vloerde hem daarbij en de scheidsrechter Pouls kon niet anders dan de bal weer op de stip te leggen. Weer was het Bernd die de bal feilloos binnenschoot die daarmee een hattrick scoorde. Hiermee werd het 1-3 en de wedstrijd leek met net 35 minuten op de klok gespeeld te zijn. Maar Blauw-Wit gaf het nog niet op en probeerde met veel lange ballen de aansluitingstreffer te forceren. Zowel de aanvallers als de verdedigers kregen steeds meer moeite met het zware veld, veel glijpartijen en hierdoor ontstonden er kolderieke situaties. In de 63ste minuut was het toch raak voor de hardwerkende ploeg uit Holten. De aanval en het afstand schot werd in eerste instantie nog door Dinand gekeerd maar de goed mee gelopen rechtsbuiten kon de bal net binnen tikken. De grensrechter vlagde voor buitenspel maar deze werd na uitleg niet overgenomen. Na dit doelpunt ging Blauw-Wit nog meer risico’s  nemen maar de batterij was bij beide ploegen al redelijk leeg, het zware veld en de omstandigheden hadden hun tol geëist. Voorwaarts bleef knokken om de voorsprong te behouden. Iedereen werkte kei en keihard en daardoor kreeg Blauw-Wit geen kansen. Voorwaarts kon wel gaan profiteren van de ruimte achter de verdediging van de tegenpartij. Trainer Beverdam bracht de licht geblesseerde Gert Dogger in het veld voor de goed spelende Jordy Schoemaker om hier optimaal gebruik van te kunnen maken. Ook de goed spelende Jordy Harms werd gewisseld en Michel Lensen kwam voor hem in het veld. Voorwaarts had er nog wat meer uit kunnen halen. Zowel Gert Dogger als Lars Bove hadden nog een doelpunt kunnen maken maar het mocht niet zo zijn. Het bleef uiteindelijk na een spannende slotfase 2 – 3 en de punten konden mee naar Westerhaar. Voorwaarts knokte deze wedstrijd voor iedere meter en je kon zien dat het geloof terug is bij de spelers en staf. Volgende week is er een inhaalprogramma waarin Voorwaarts vrij is. Aanstaande donderdag komt sv Enter naar Westerhaar voor een oefenwedstrijd, de week erop komt DES op bezoek.

bwvoo