Voorwaarts laat op de valreep zege uit handen glippen

Op 04 oktober 2015.

vwbwhPrecies om half 3 floot scheidsrechter Michel Drenth voor de aftrap van de wedstrijd Voorwaarts 1-  Blauw Wit ’66.  Onze sportieve gasten uit Holten zijn traditioneel een moeilijke tegenstander. Vandaag zou dit niet anders zijn. Het 1e kwartier was, zonder grote kansen te creëren, voor Voorwaarts. Gert Dogger kon een bal niet goed controleren, Wout Roelofs schoot net naast en Jordy Harms zag zijn inzet ineens, goed gekeerd door de doelman.

Door enkele omzettingen, waar Voorwaarts niet goed raad mee wist, waren de volgende 20 minuten voor Blauw Wit ’66.  Diverse corners, steeds scherp genomen, waren het gevolg. Uit één hiervan kwam Thomas Nijkamp dicht bij de voorsprong maar Dinand Stuifzandt, met hulp van de paal, bracht redding. Voorwaarts werd nog 1x gevaarlijk. Jordy Niks zag zijn bekeken schot net naast gaan.

Na rust ging het tactisch bij Voorwaarts een stuk beter. Jordy Niks en Jordy Harms hadden van vleugel gewisseld, waardoor het gevaarlijke opkomen van de linksachter van Blauw Wit’66, aan banden werd gelegd. Jordy Niks zag zijn doelpunt in de 48e minuut, terecht ,afgekeurd wegens duwen.  Voorwaarts bleef sterker en gevaarlijker. Rutger Slot schoot van afstand net over.  In de 65e minuut kwam dan toch de openingstreffer. Gert Dogger kwam enigszins gelukkig via een tegenstander in  balbezit. Zo’n kadootje wil Gert dan wel uitpakken.  Met zijn “zwakkere” linker vond hij de verre hoek : 1-0. Voorwaarts wilde daarna de wedstrijd snel beslissen. Eén minuut later al kwamen Gert en Jordy Niks in kansrijke positie, maar Blauw Wit bleef overeind. Daarna ontspon zich een zeer spannende slotfase, waar het beide kanten op kon. In de 89e minuut zag Jordy Niks, de voor zijn broer ingevallen Tim Harms, over het hoofd. Ruim een minuut was het aan de andere kant echter wel raak. Thomas Nijkamp kopte een voorzet van rechts, zeer knap en onhoudbaar in de bovenhoek : 1-1. Vanwege een aantal blessures kwamen  er ruim acht minuten bij.  Beide clubs gingen nog vol voor de winst, gescoord werd er echter niet meer.

Vervelend zo’n late gelijkmaker, maar beide teams konden zich wel vinden in het gelijke spel. De wedstrijd was meer spannend dan goed. Rest mij nog te vermelden, dat scheidsrechter Michel Drenth een voortreffelijke wedstrijd floot.

Volgende week de uitwedstrijd tegen DES. Om 14:30 uur zal er afgetrapt worden in Nijverdal.

Opstelling :

Stuifzandt ; Wessels, Slot, Meier, Lars Bove; Smelt, Bernd Bove, Roelofs; Jordy Harms (76 Tim Harms), Dogger en Niks.