Voorwaarts loopt in val van Lemele

Op 27 september 2015.

lemelevwkl

Op het prachtige Sportpark Zandeinde begonnen Lemele en Voorwaarts onder heerlijke omstandigheden aan de wedstrijd. Jordy Harms was er weer bij, maar nu ontbrak René Nijhof vanwege een hamstringblessure.

Voorwaarts begon voortvarend. In  de 2e minuut kwam Jordy Niks één stap te kort op een voorzet van Lars Bove. Na 8 minuten de volgende mogelijkheid , maar Lars Bove zag zijn verdwaalde voorzet via de paal weer het veld inkomen.

De openingstreffer kon niet uitblijven en die kwam dan ook in de 14e minuut. Een afgemeten voorzet van Jordy Niks werd krachtig binnengekopt door Tim Harms : 0-1.

Iedereen van Voorwaarts ging er eens goed voor zitten. Dit smaakte naar meer. Maar al snel kwam de ontnuchtering. Na een duel kreeg Voorwaarts een vrije trap tegen, welke net zo goed aan  Voorwaarts kon worden toegekend.  De bal werd hoog voorgegeven, de lange Thomas van Leusen torende hoog boven de verdediging uit en Dinand werd bij de 2e paal geklopt :1-1. De 1e mogelijkheid voor Lemele in de 18e minuut was dus meteen raak. Dit zou zich later nog eens herhalen. De verdere 1e helft was weer voor Voorwaarts. Tim Harms kopte in kansrijke positie precies in de handen van de keeper. Gert Dogger zag zijn vrije trap van de lijn gehaald. Maar het werd steeds duidelijker, de kansen werden schaarser.

In de 2e helft hetzelfde spelbeeld. Voorwaarts had 80 % balbezit maar was besluiteloos.  En, ik zei het al, er kwam een herhaling van de 1e helft. In de 57e minuut kwam Lemele er snel uit. En het moet gezegd worden,  Remon Klein Lugtenbeld rondde het zeer knap af. Een heerlijke boogbal over de ver uitgekomen doelman Dinand Stuifzandt : 2-1.

Over het restant kunnen we kort zijn. Het was allemaal één richtingsverkeer, maar echte kansen kwamen er niet meer. Lemele speelde naar hun mogelijkheden,  gewoon een rij verdedigers opstellen, alle ballen wegroeien, tijdrekken, provoceren. Alles werd uit de kast gehaald. Mark Smelt trapte in één van die provocaties en kon met 2x geel vertrekken na 80 minuten.  De zer warrig leidende scheidsrechter had de bal 2 keer op de penalty stip kunnen of moeten leggen, in de eerste helft werd Jordy Niks onderuit getrokken in kansrijke positie en in de 2e helft werd Beernd Bove gevloerd in de 16 meter maar als alles tegen zit werkt de leidende man ook niet mee.  Een domper voor Voorwaarts en geheel tegen de verhouding in wint Lemele. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Blauw Wit ’66 uit Holten.

Opstelling : Stuifzandt; Wessels-Slot-Bernd en Lars Bove; Smelt-Niks-Roelofs; Dogger- Jordy en Tim Harms. Na 70 minuten werd Jody Harms  vervangen door Michel Lensen.