Geslaagd trainingskamp Voorwaarts selectie

Op 23 augustus 2015.

trkampAfgelopen weekend stond er een trainingskamp in Duitsland op het programma. Op vrijdagmorgen 8:00 uur vertrok de selectie richting Bad Rothenfelde, een klein plaatsje zo'n 20 kilometer onder Osnabruck. Na aankomst werden de caravans verdeeld en konden de spelers hun onderkomen inrichten. Al snel daarna volgde de eerste training. Op een strandje van de camping werd er een core stability en krachttraining uitgevoerd. Het was al vroeg warm waardoor het nog zwaarder werd. Trainer Dick Beverdam had een aantal zware beproevingen in petto waaronder een touwtrekwedstrijd.

Daarna kon men naar de lunch die heerlijk was. Alleeen Michel Lensen luste geen spagetti en moest het dorp in om zijn lunch te kunnen nottigen. Daarna werd er na een wandeling getraind op het veld van Bad Rothenfelde. Een rondo, pass en trap en een tacktische training waren de ingredienten met 30 graden in de zon. Na het avondeten werd er getraind op het veld in Dissen, een plaatsje in de buurt. Een onderlinge partij was nog net mogelijk voordat de zon onder ging.

's Avonds werd er gezellig geborrled aan de bar van de camping en uiteraard gingen de spelers op pad richting Osnabruck. De volgende morgen was het weer vroeg dag. Het ontbijt was om 9 uur en iedereen was op tijd. Om de spieren weer los te krijgen was er een voetvolley toernooi georganiseerd. Een lichte training omdat 's middags een wedstrijd op het programma stond. Na de lunch kon de voorbereiding van die wedstrijd beginnen. Op het kunstgrasveld van Dissen was GFC de tegenstander. Bij GFC bleek de keeper geblesseerd te zijn en Dinand Stuifzandt stelde zich zeer sportief op en keepte de eerste helft bij de tegenstander. Voorwaarts won met 4 - 2 (zie verslag) waarbij duidelijk zichtbaar was dat het warme weer (weer 30 graden) en de intensieve trainingen beide ploegen parten speelde.

Die avond was er een BBQ met live muziek. Gezellig natuurlijk maar uiteraard was het stappen naar Osnabruck ook nu weer een feit. Op zondagmorgen was het na het ontbijt een wandeling georganiseerd waarbij de groepen de opdracht kregen om de trainer te zoeken. Rond de middag werd de terugreis ingezet en kon Voorwaarts terug kijken op een geslaagd trasiningskamp.

Namens de selectie willen we de organisatie bedanken voor dit weekend. De camping met eigenaar Johan (die steeds Sjoerd werd genoemd), Peter Peperkamp die alle accomodaties geregeld heeft en trainer Dick Beverdam die een strak en mooi programma in elkaar heeft gezet. Spelers, begeleiding hebben zichtbaar genoten en ook de supporters (Klaas en Co die er op vrijdag waren en een aantal bestuursleden die zaterdag kwamen) waren zeer tevreden over alles wat te zien en te doen was.

In het fotoalbum een fotoimpressie van het weekend.