Voorwaarts wint op trainingskamp in Duitsland met 4 - 2 van GFC

Op 23 augustus 2015.

wedstrijdverslagDe selectie van Voorwaarts was dit weekend op trainingskamp in Bad Rothenfelde. Een mooi duits plaatsje waar onder prachtige weersomstandigheden een trainingskamp werd afgewerkt.

Onderdeel van het trainingskamp was een oefenwedstrijd tegen GFC uit Goor die ook op trainingskamp was. Na een zware vrijdag en een lichte training op zaterdagmorgen werd die middag de oefenwedstrijd gespeeld. Het was 30 graden wat het allemaal nog zwaarder maakte. Om half 3 werd er afgetrapt die werd geleid door de eigenaar van de camping, een voormalig scheidsrechter die op hoog niveau heeft gefloten.

Al in de eerste minuut keek Voorwaarts tegen een achterstand aan. Joel Wessels wilde uitverdedigen en speelde de bal in de voeten van de tegenstander die heel makkelijk kon scoren. Ook daarna was het team nog niet alert en kreeg GFC nog een paar kansen. Voorwaarts kreeg na 10 minuten grip op de wedstrijd en kreeg ook kansen. Keeper Dinand Stuifzandt hield GFC op de been met een aantal goede reddingen. Hij was de eerste helft uitgeleend aan de tegenstander omdat hun keeper geblesseerd was. Dinand was zeer sportief door zijn uiterste best te doen hetgeen de begeleiding van GFC zeer waardeerde. Toch moest hij capituleren. Eerst scoorde Gert de 1 - 1. Als snel maakte Jordy Niks met een prachtige goal de 2 - 1. Even later scoorde Jordy Niks zijn 2e van de middag de 3 - 1. Voorwaarts had in de fase GFC op de knieen en stoomde door. Opnieuw Gert Dogger scoorde de 4 - 1 en een ruime voorsprong was in een mum van tijd een feit.

Een aantal goede combinaties werden daarna in mooie kansen omgezet maar de afwerking was nu niet scherp meer. Met name Tim Harms was op dreef en speelde goed. Voorwaarts had de wedstrijd onder controle en GFC werd niet meer gevaarlijk. Na de rust werd het allemaal een stuk minder. De vermoeidheid sloeg toe en het niveau daalde daardoor. Ook GFC was niet meer bij machte de wedstrijd te kantelen alhoewel zij nog wel de 4 -2 achter doelman Stuifzandt, die nu in het eigen doel stond, wist te werken.

De eindstand werd daardoor 4 - 2 en beide teams konden onder de verdiende douche. Later volgt er nog een verslag van dit nu al geslaagde weekend.