Voorwaarts speelt ondermaats en is uitgeschakeld in nacompetitie

Op 17 mei 2015.

wedstrijdverslagNa een mooie overwinning afgelopen donderdag in de thuis wedstrijd tegen Hatto heim , moest Voorwaarts 2 dagen later richting Hattem. Maar liefst 3 volle bussen gingen rond 13:00 richting Hattem.

Trainer Deijk moest wel puzzelen, Wout Roelofs en Mark Smelt waren geschorst en Tom Meijer was een weekend dat al lang geleden was gepland weg. Hierdoor werd de selectie versterkt door Michel Smit en Theo Mulder, twee ervaren spelers op de bank. Om Half 3 floot scheidsrechter Bakker voor de aanvang en beide teams begonnen rustig.  Hatto heim liet zich een beetje inzakken en liet Voorwaarts het spel maken. De spitsen van Voorwaarts konden redelijk vrij uit combineren en dit resulteerde dan ook in de eerste kans van de wedstrijd. Gert Dogger passeerde op magistrale wijze zijn directie tegenstander en kon de bal terug leggen echter Jordy Harms kon er net niet bij en de kans was verkeken. Voorwaarts was in die fase veel sterker maar wist niet een grote kans te creëren. Na deze fase kwam Hatto heim wat beter in het spel. Beide teams waren wat rommelig in bal bezit, In de 20ste minuut werd op het middenveld een overtreding begaan door een speler van Voorwaarts. Bjorn Wessels was nog in discussie met de scheidsrechter maar zijn tegenstander was door gelopen. De vrije trap werd snel  en zijn tegenstander kon vrij richting doel. Een simpele pass bereikte de vrijstaande spits en de bal lag achter doelman Wessels. Hatto heim had wat het wilde, een voorsprong op eigen terrein. Daarna werd het een spel wat zich hoofdzakelijk op het middenveld afspeelde. Beide teams waren wederom slordig en geen van beide kon de overhand nemen. Dit duurde tot in de 44ste minuut waarin Hatto heim nog een grote kans kreeg. Een voorzet kon zo leek vrij worden binnen gewerkt echter doelman Wessels dacht hier anders over en met een knappe redding wist hij de schade te beperken. Ruststand 1-0 en Voorwaarts wist wat het moest doen.

Na de rust was het een ander beeld. Hatto heim kwam furieus uit de startblokken al in de 1ste minuut na rust lag de bal al in het doel na slap verdedigen . 2-0 en de Voorwaartsen wisten niet wat hun overkwam. Op alle fronten werd Voorwaarts overtroeft en weg getikt. Met veel bravoure wist Hatto heim de wedstrijd in handen te nemen. Direct na de aftrap van Voorwaarts werd de bal opnieuw door Hatto heim veroverd en moest Voorwaarts alle zeilen bij zetten om niet volledig onder de voet te worden gelopen. Na een rommelige scrimmage vlak voor de 16 meter kreeg de spits zo uit het niets de bal vrij en kon richting het doel. Keeper Wessels moest vol voor de bal gaan maar haalde de spits binnen de 16 meterlijn neer. Een gele kaart voor de keeper en een penalty voor de thuisclub. Deze werd onberispelijk binnen getikt en de wedstrijd leek in 3 minuten tijd gespeeld. Voorwaarts herpakte zich nog eenmaal en begon weer beter te spelen. Trainer Deijk wisselde al vrij snel daarna. Theo Mulder werd als extra spits ingezet en achterin werd er 1 op 1 gespeeld. Vanaf de 60e minuut wist Voorwaarts de wedstrijd in handen te krijgen ener werd keihard gestreden. Het duurde echter tot in de 70ste minuut voor Voorwaarts iets terug kon doen. Een diepe bal die onhaalbaar leek voor de ingevallen Michel Lensen wist hij echter nog tot voorzet te veranderen en spits Theo Mulder te bereiken die hem hoog boven zijn tegenstander uitkomend binnen wist te koppen, 3-1. Nu moest Hatto heim dit even verwerken en het leek erop dat Voorwaarts zich toch nog terug kon knokken in de wedstrijd. Voorwaarts knokte voor wat het waard was en een paar minuten laten leek het of Gert Dogger de 3-2 zou maken wat recht gaf op verlenging de bal ging rakelings naast. Dit gaf Voorwaarts weer hoop en door goed spel en veel inzet werd de verdediging van Hatto heim onder druk gezet. Het ongelukkigste moment werd echter bepaald door de scheidsrechter. Gert Dogger wist zich net buiten de 16 meter te ontdoen van zijn tegenstander die een lichte overtreding beging. Gert bleef in balbezit en haalde goed uit. De bal verdween in het doel maar de scheidsrechter, die verder prima floot overigens, had al gefloten voor een overtreding en verzuimde de voordeelregel te hanteren. Zuur voor Voorwaarts. Voorwaarts bleef het proberen met veel druk op de tegenstander. Uiteraard werd er veel ruimte achterin weggegeven en daarvan wisten de slimme spitsen van de thuisclub goed gebruikt van te maken in de laatste fase. In de 85ste minuut kreeg Voorwaarts de genade slag. Een snelle uitbraak door Hatto heim werd Voorwaarts fataal en de 4-1 was een feit. Met nog een minuut of 5 te spelen was een onmogelijke opgave. Voor de statistieken scoorde Hatto heim nog 1 keer en werd de 5 – 1 eindstand geflatteerd vastgelegd. Gezien deze wedstrijd was het zeker een verdiende overwinning van Hatto Heim.  We wensen Hatto heim succes in de komende 2 wedstrijden tegen ASC Dalfsen.

Voor Voorwaarts is dit het einde van het seizoen. Achteraf geen slecht jaar waarin het een goed begin, een slechte middenperiode en een goed einde kende. Een nacompetitie halen was het doel en dat is gelukt waar het tijdens de winterstop zeker niet naar uit zag.

Opstelling Voorwaarts: J. Wessels, B. Wessels (Mulder), Nijhof, Slot, L. Bove, ter Braak, B. Bove, Niks (Lensen), Dogger, J. Harms, T. Harms (Smit)    

Sponsoren

Wedstrijden

Senioren


19 augustus
Voorwaarts Utr.1 - Voorwaarts V 1  
Voorwaarts 2 -  
Voorwaarts 3 -    
Voorwaarts 4 -    
Voorwaarts Utr. V - Voorwaarts Vr1  

Junioren

26 augustus
KOSC JO19-1 - Voorwaarts JO19-1   14:30 
Voorwaarts JO17-1 -   
-  
Voorwaarts JO15-1  -  
Voorwaarts JO15-2 -  
- Voorwaarts JO19-1  
Voorwaarts JO17-1 -  
-  
Voorwaarts JO15-1 -  
Voorwaarts JO15-2 -   

Pupillen

augustus
- Voorwaarts JO13-1  
Voorwaarts MO13-1
-  
- Voorwaarts JO11-1  
- Voorwaarts JO11-2 i
- Voorwaarts JO11-3  
Voorwaarts MO11-1 -  
- Voorwaarts JO9-1  
- Voorwaarts JO9-2  
Voorwaarts JO9-3 -  
  - Voorwaarts JO13-1  
- Voorwaarts MO13-1  
- Voorwaarts JO11-1  
- Voorwaarts JO11-2  
Voorwaarts JO11-3 -  
- Voorwaarts MO11-1  
- Voorwaarts JO9-1  
- Voorwaarts JO9-2  
Voorwaarts JO9-3 -  

Ranglijst Voorwaarts 1 2e klasse H

  Team wd pt
1 SVI 0 0
2 IJVV 0 0
3 DZSV 0 0
4 Blauw Wit'66 0 0
5 ASC'62 0 0
6 Hulzense Boys 0 0
7 Enter Vooruit 0 0
8 Be Quick'28 0 0
9 Den Ham 0 0
10 DOS Kampen 0 0
11 WVF 0 0
12 Voorwaarts 0 0
13 De Esch 0 0
14 Sparta E. 0 0

Foto album

  • Klik hier voor de foto's van de kampioenswedstrijd