Voetbaldag C- en D-jeugd wederom zeer geslaagd!

Op 09 mei 2015.

jeugdactiviteitenDonderdag 7 mei is er bij Voorwaarts een voetbaldag gehouden voor de C- en D-jeugd.

De plusminus vijfenveertig spelers hadden zich allen netjes om 12.30 uur gemeld, zoals afgesproken. Er werd nog even gewacht op een paar spelers die zich opgegeven hadden, maar uiteindelijk werd iedereen ingedeeld in zeven groepen.

De organisatie had `s morgens negen spellen uitgezet, waarbij elk spel een of twee vrijwilligers de leiding hadden. De middag werd aan elkaar gepraat door Timo ter Braak. Hij hield de tijd bij en zorgde ervoor dat alle groepen bij het juiste spel aankwamen. Er werd fanatiek aan alle spellen meegedaan, waarschijnlijk omdat er zowel als groep, maar ook individueel prijzen te verdienen waren. Na zo`n tweeënhalf uur had iedereen zijn onderdelen afgerond en kon er wat uitgerust worden. Inmiddels werden er door ouders al wat slaapspullen gebracht.

Tegen 17.00 uur werd de barbecue aangestoken. Ondertussen werd er alweer flink gevoetbald op het kunstgrasveld en ook de mini-arena bleef niet onbespeeld. Normaal zou je denken, waar haal je de energie vandaan, maar dat werd later duidelijk. Bij JUMBO Veld  stond ’s avonds een flinke rij aan de kassa met onze C- en D-leden, allemaal met dozen energiedrank.  Met dozen vol ging men weer richting Voorwaarts. Het werd snel duidelijk dat het dus een lange nacht zou worden!             

Tijdens de barbecue werden de prijzen van de spellenmiddag uitgereikt, met Real Madrid als teamwinnaar, Ramon Wessels winnaar  van de C-groep, Dewi Snippe winnaar van de D-groep en Gwen Wolters werd winnaar van de C-meiden.

Na de barbecue gingen enkele vrijwilligers hun training geven die nog steeds gepland stonden (E- en F- teams) en op het hoofdveld ging ook ons eerste nog met hun training bezig, waardoor er ruimte gemaakt moest worden. Dit gaf de organisatie de gelegenheid om een

soort “Ren je Rot”-spel uit te voeren, waarin veelal kennis over de geschiedenis van Voorwaarts, het Nederlands Elftal en voetbal in het algemeen op de proef werd gesteld. Hier kwam een wel bestreden winnaar uit, nr. 1 Lars Nijkamp.  Susan Winkels werd 2e, Job Schepers werd 3e en Glenn Kerkdijk 4e. Daarna werd het voor een deel van de groep tijd om het ‘nest’ in orde te maken en wat te gaan relaxen.  De rest van de groep was aan het tafeltennissen of buiten nog lekker aan het voetballen.

Het werd na de training erg gezellig, enkele vriendinnen van de begeleiding waren aanwezig en ook spelers van het 1e die nog getraind hadden zijn lang blijven hangen. Ondertussen hadden een aantal jeugdspelers zich bedacht en wilden bij nader inzien toch wél blijven slapen. Ouders waren druk in de weer met het sjouwen van slaapsullen op dit late tijdstip. Tegen 23.15 uur werd iedereen naar binnen gedirigeerd, zodat de begeleiding zich kon gaan voorbereiden op de spooktocht die gepland stond. Maar liefst tien spoken hadden zich rond de vastgestelde route (veld 2 , veld 3 en daarna veld 1) geposteerd. Er werden vier groepen gemaakt, die onder begeleiding de route afliep en op zoek moesten naar vier ‘echte’ spoken. Bij een echt spook moest men een briefje halen zodat er na afloop met de letters van de vier briefjes gezamenlijk, een spreekwoord gemaakt kon worden.

Maar zover was het nog niet, want het idee dat er ‘spoken’ rondliepen op het wel erg donkere deel van vooral veld 3, gaf menig deelnemer van tevoren al buikpijn. De tocht duurde gemiddeld een klein half uur, waarbij de meeste jeugdleden blij waren dat het licht van de kantine weer in zicht kwam. De spoken deden prima hun werk, want er werd veel gegild, geschreeuwd en zelfs hand in hand gelopen om toch maar steun te zoeken bij elkaar! Na afloop werd er fanatiek  gekeken wat  het spreekwoord moest worden. Alle vier groepen kwamen tot een goed resultaat, wat ervoor zorgde dat de snelste tijd de winnaar opleverde. Na al deze spanning ging iedereen zijn eigen gang,  weer werd er fanatiek gevoetbald op de mini-arena en op de tafeltennistafel.

Het was al 1.00 uur geweest en een deel van de jongens kreeg wel zin in iets, waarna de organisatie besloot om tegen 2.00 uur de barbecue nog maar een keer aan te steken. Martin ter Braak moest flink aan de bak om de hongerige keeltjes van de jongens en meisjes te voorzien van barbecuevlees.  Nadat er gegeten was begonnen enkelen toch wat vermoeid te raken en die trokken zich terug op hun bedje terwijl anderen nog steeds aan het voetballen waren. 

Alle vrijwilligers die de andere dag bezigheden hadden waren vertrokken, op één na. Erik Nijboer (Knokkie jr.) kon er geen genoeg van krijgen en bleef de nachtploeg (Diede ter Braak, Bernd Bove, Romen Heijink, Martin ter Braak, Daisy van Dijk, Stein van Nuil, Tim ter Bekke, Sander Scherphof) gezelschap houden. Knok wou telkens naar huis, want ‘’half zeven halen ze me op”. Maar hij vond het te gezellig om nu al naar huis te gaan. Tegen 5.00 is Knokkie toch maar even gaan liggen, om tegen 6.00 uur weer gewekt te worden, zodat hij om 6.30 fris in de auto kon stappen om aan het werk te gaan. Supervrijwilliger!

De nacht verliep verder relatief rustig en er werd continu gevoetbald en getafeltennist, waarna er tegen 6.00 uur begonnen werd om op te staan. De meeste jongens (en meiden) hadden nagenoeg niet geslapen en dat was te zien. Er zat niet veel fut meer in en iedereen was blij dat ze tegen 7.00 uur aan de ontbijttafel zaten.

Nadat er ontbeten was ging iedereen richting huis, waar waarschijnlijk veel slaap ingehaald werd.

Inmiddels zijn er al veel berichten binnen gekomen over de zeer geslaagde dag. Namens het jeugdbestuur willen we alle vrijwilligers heel erg bedanken. We zijn enorm blij dat deze mensen zich zo willen inzetten voor onze club. Dit zijn de mensen met een hart voor Voorwaarts. Zonder hen konden we deze voetbaldag zeker niet organiseren. Alle mensen die geholpen hebben, enorm bedankt! En zeker de deelnemers niet te vergeten, bedankt voor het mooie verloop van deze dag.

De foto's staan inmiddels in het fotoalbum.

Sponsoren

Wedstrijden

Senioren


19 augustus
Voorwaarts Utr.1 - Voorwaarts V 1  
Voorwaarts 2 -  
Voorwaarts 3 -    
Voorwaarts 4 -    
Voorwaarts Utr. V - Voorwaarts Vr1  

Junioren

26 augustus
KOSC JO19-1 - Voorwaarts JO19-1   14:30 
Voorwaarts JO17-1 -   
-  
Voorwaarts JO15-1  -  
Voorwaarts JO15-2 -  
- Voorwaarts JO19-1  
Voorwaarts JO17-1 -  
-  
Voorwaarts JO15-1 -  
Voorwaarts JO15-2 -   

Pupillen

augustus
- Voorwaarts JO13-1  
Voorwaarts MO13-1
-  
- Voorwaarts JO11-1  
- Voorwaarts JO11-2 i
- Voorwaarts JO11-3  
Voorwaarts MO11-1 -  
- Voorwaarts JO9-1  
- Voorwaarts JO9-2  
Voorwaarts JO9-3 -  
  - Voorwaarts JO13-1  
- Voorwaarts MO13-1  
- Voorwaarts JO11-1  
- Voorwaarts JO11-2  
Voorwaarts JO11-3 -  
- Voorwaarts MO11-1  
- Voorwaarts JO9-1  
- Voorwaarts JO9-2  
Voorwaarts JO9-3 -  

Ranglijst Voorwaarts 1 2e klasse H

  Team wd pt
1 SVI 0 0
2 IJVV 0 0
3 DZSV 0 0
4 Blauw Wit'66 0 0
5 ASC'62 0 0
6 Hulzense Boys 0 0
7 Enter Vooruit 0 0
8 Be Quick'28 0 0
9 Den Ham 0 0
10 DOS Kampen 0 0
11 WVF 0 0
12 Voorwaarts 0 0
13 De Esch 0 0
14 Sparta E. 0 0

Foto album

  • Klik hier voor de foto's van de kampioenswedstrijd