Voorwaarts 2 realiseert handhaving en eindigt op een 7e plek in de 2e klasse.

Op 03 mei 2015.

wedstrijdverslagOp 18 april spelen we thuis tegen de nr. 2 van de competitie OZC 2. Na een goed gevoel en een redelijk begin,  komen we vrij snel achter met 0-1 (ondanks een vlagsignaal van Freddie). We krijgen een prima kans die door Theo net gemist wordt, na een goede voorzet van Israël.

Vlak voor rust scoort OZC de 0-2 na een grote overtreding op Michel, maar helaas heeft de scheidsrechter het niet gezien, waardoor de goal goedgekeurd wordt. Uit het tumult wat ontstaat, krijgt Israël 2 x geel en beginnen we na een kleine afkoelperiode met 10 man aan de laatste 7 minuten van de 1e helft met een 0-2 achterstand. We proberen nog om de aansluitingstreffer te maken, maar OZC is met elf man te sterk en weet op het laatst van de wedstrijd de (terechte) overwinning veilig te stellen door nog 2 x te scoren, waardoor de eindstand 0-4 wordt.

Op 25 april spelen we tegen koploper Bergentheim. Al na 10 minuten moeten we Michel Smit wisselen en komt Kaylee hem vervangen. We proberen het veld klein te houden en compact te verdedigen. Dit lukt aardig, maar toch is het Bergentheim die na een goede aanval de 1-0 weet te scoren. We hebben de 1e helft één erg mooie aanval, waarbij Bjorn de bal in één keer Israël aanspeelt. Israël heeft een goede voorzet, maar net niet scherp genoeg om

Bram te laten scoren.

De 2e helft golft het spel op en neer, waarbij Bergentheim de beter voetballende ploeg is, maar wij met de counters gevaarlijk zijn. Vlak voor tijd scoort Bergentheim de 2-0 uit een corner. We verliezen voor de 2e x op rij, ook dit keer tegen een sterkere tegenstander.

Op 2 mei spelen we de laatste wedstrijd van het seizoen tegen SVI 2, die nog volop in de strijd zit om nacompetitie te halen voor promotie. Zelf hebben we nog 1 punt nodig om zeker te zijn om de nacompetitie degradatie (plek 10) te ontlopen. Ook andere wedstrijden zoals Blauw Wit 2 - Bergentheim 2  en ON 2 – SVVN 2 kunnen mede bepalen hoe we er aan het eind van de middag voor staan.We beginnen zonder Alen (werk), Israël (geblesseerd) en Theo (andere verplichtingen), maar hebben wel Joël en René Klos erbij.

De bank is goed gevuld met de aan een terugkeer werkende Michel Lensen, de licht geblesseerde Arjan, en de fitte Kaylee en Huub Schippers (A1). Dit blijkt achteraf nog erg belangrijk…..

We beginnen met een 1-4-4-2 opstelling om ruimtes voor onze spitsen te creëren. Na 10 minuten spelen is het duidelijk dat SVI 2 enkele erg handige spelers in hun gelederen hebben. Oud 1e spelers, die nog steeds handig en snel zijn en één op één makkelijk de tegenstander passeren. Uit één actie van de linksbuiten krijgen we de 0-1 tegen. Na een passeeractie wordt hij onreglementair gestopt en krijgen we een penalty tegen die goed binnen wordt geschoten. We beginnen beter te spelen en krijgen een paar goede kansen, maar zijn voor het doel net niet scherp genoeg. Als we een overwicht creëren, krijgen we een counter tegen die erg goed wordt afgerond. 0-2.

Een domper, maar we zijn nog niet verslagen, want we gaan nog meer richting het doel van SVI spelen. Vlak voor rust krijgen we loon naar werken. Roy speelt Diede aan, die op rechts doorkomt. Waar iedereen een schot verwacht, speelt Diede de bal op de goed meegelopen Bjorn, die de bal bij de 2e paal simpel binnen tikt. 1-2 We hebben weer vertrouwen, Kaylee komt voor René en we gaan op jacht naar de gelijkmaker. Na 15 minuten in de 2e helft wisselen we Rik Teunis en voor hem komt Michel Lensen. Diede gaat verdedigend spelen en Michel mag voorin Bram en Roy komen ondersteunen. Dit werkt goed want we krijgen meer grip op de wedstrijd. Na zo`n 65 minuten is het Joël, die met een snelle uittrap Bram bereikt, die de bal over de uitkomende keeper speelt. 2-2 De moegestreden Roy wordt gewisseld voor Huub en we gaan op jacht naar meer.

Met Michel en Huub krijgen we nog meer “voetbal” in het team en na een goede actie vanaf links wordt de bal voorgezet op de geheel vrij staande Huub, die de 3-2 binnen tikt. Met nog 10 minuten te spelen, wordt er aan de rechterkant de bal goed rondgespeeld door Max en Huub en de doorgelopen Danny geeft een strakke voorzet. De bal kan door de keeper niet vastgehouden worden, de afvallende bal komt bij Michel die beheerst de  4-2 binnen schiet. Bram wordt nog gewisseld voor Arjan, waarna we de laatste 10 minuten uitspelen. We winnen met 4-2 en zien dat we na alle andere uitslagen nog geklommen zijn, waardoor we op de 7e plek in de competitie zijn geëindigd.

Na een achterstand van 4 punten op de nr. 11 van de competitie tijdens de winterstop, nu op plek 7 eindigen is een prestatie om trots op te zijn. Hiermee willen we dan ook alle spelers, teams, grensrechters, staf  en supporters bedanken voor de steun die we gekregen hebben.

Zonder jullie medewerking was het zeker niet gelukt. Volgend jaar gaat het 2e weer de 2e klasse in!!!

Hopelijk  vanaf het begin van het jaar volle bak.Dan kan er nog mooie resultaten gehaald worden!!

foto

Op de foto ontbreken Joel Wessels en Rik Teunis die op weg waren naar het 1e in Rijssen.