Voorwaarts dicht bij periodetitel na winst op RKSV

Op 03 mei 2015.

wedstrijdverslagVoor RKSV stond er niet zo veel  meer op het spel , behalve de eer natuurlijk maar voor Voorwaarts des te meer. De stand in de 3de klasse D is spannend en ook voor de 3de periode kunnen nog een aantal ploegen de titel pakken.

Trainer Eric Deijk kon over een bijna fitte selectie beschikken. Alleen Wout Roelofs die vorige week uitviel met een rib blessure kon niet starten en had nog te veel last. Voor hem spelde Tom Meijer die een goed seizoen door maakt.

Precies om half drie floot de scheidsrechter voor het eerst deze middag. Voorwaarts begon goed, vanaf de aftrap werd er goed druk gezet op de Rijssenaren en het duurde dan ook niet lang voor de eerste kans zich aandiende. Gert Dogger wist zich vrij te maken maar werd daar bij te veel gehinderd en kreeg links voor de 16 meter een vrije trap. Deze werd niet goed verwerkt door de verdediging van RKSV en de zelfde Gert Dogger wist met een slim passje Jordy Harms te vinden die meer tijd had dan hij dacht en de bal hard over de goal schoot, de Rijssenaren waren gewaarschuwd. Na dit moment duurde het lang voor Voorwaarts een 2de kans kreeg. De wedstrijd kenmerkte zich door

het felle spel van RKSV en een beetje te afwachtend voetbal van Voorwaarts.  Pas vanaf de 35ste minuut kreeg Voorwaarts de wedstrijd goed onder controle en een mooie combinatie tussen Bernd Bove en Jordy Harms was bijna voldoende om de  0-1 aan tekenen maar de doelman van RKSV dacht daar anders over. De keeper kon de bal pareren maar de goed mee gelopen Tom Meijer wist met de rebound wel raad en schoot Voorwaarts op 0-1, op dat moment dik verdiend. Het leek erop dat de rust met een 0 – 1 zou ingaan maar er zat nog meer in. Voorwaarts bleef druk zetten en kon de bal telkens goed onderscheppen en in de 44ste minuut speelde Mark Smelt met een steekbal Bernd Bove aan die tussen 3 man stond maar met een actie zoals Zidane dat kon stuurde hij alle verdedigers het bos in en rondde geweldig af. Een van de mooiste doelpunten van dit jaar en een belangrijke, rusten met 0-2 is lekker en op slag van rust scoren is nog lekkerder.

Na de spreekwoordelijke thee kwam RKSV fel uit de startblokken en zette Voorwaarts vast op de eigen helft. De verdediging moest alle zeilen bij zetten om niet al snel tegen de aansluitingstreffer aan te lopen. Dat gebeurde dan toch. In de 50ste minuut werd een hoge bal niet goed ingeschat door Rutger Slot en de kopbal naar zijn eigen keeper was te kort waardoor de spits van RKSV simpel profiteerde. Na de treffer kreeg RKSV vleugels en Voorwaarts was op dit moment niet goed bij de les. Veel onnodig balverlies en slordige passes helpen dan de tegenstander in het zadel . Even leek het erop dat RKSV ook de 2-2 zou maken maar met veel arbeid werd dit voorkomen. Na 60 minuten kreeg Voorwaarts weer wat meer grip op de wedstrijd en kon weer gaan denken aan aanvallen. Jordy Harms werd over de linker kant diep gestuurd. Hij kon zijn directe tegenstander omspelen en speelde vanaf de achterlijn naar zijn broer Tim die simpel de 1-3 kon aantekenen.  Iedereen dacht dat de wedstrijd gespeeld zou zijn maar RKSV werd wederom in het zadel geholpen door het onnauwkeurige spel van Voorwaarts. 10 minuten na de 1 - 3 kreeg RKSV een corner die bij de 1ste paal zo binnen getikt mocht worden door een RKSV’er die rustig van achteruit in kwam lopen.

RKSV voelt zich gesterkt en ging steeds opportunistischer voetballen. Voorwaarts moest weer terug en RKSV werd gevaarlijk. Een keihard schot van een van de RKSV aanvallers werd door keeper Stuifzandt via de lat tot corner verwerkt. Er ontstond ook veel ruimte voor de snelle aanvallers van Voorwaarts. Een lange bal bereikte Jordy Harms die zich prima vrij speelde en met een lob de keeper verschalkte. Vreemd genoeg liep de scheidsrechter naar de grensrechter die onterecht vlagde voor buitenspel. Na een gesprek met zijn assistent werd het doelpunt afgekeurd. Een vreemde beslissing aangezien een clubgrensrechter altijd op deze manier zou reageren.  De stand bleef dus 2-3 met nog een minuut of 5 te spelen. In de slotminuut werd Gert Dogger binnen de 16 meter onderuit gehaald en de scheidsrechter was dit keer wel resoluut en wees naar de stip. Gert liet de eer aan Jordy Harms. In eerste instantie werd de bal nog gestopt door de keeper maar Jordy was zelf goed door gelopen en kon de bal tot doelpunt verwerken en de eindstand bepalen op 2-4.

Voorwaarts staat nu 2e in de periode en gedeeld 2e in de stand. Kampioen De Esch staat 1e maar die telt daarvoor niet mee. Voorwaarts heeft aan 1 punt genoeg maar moet wel thuis spelen tegen kampioen De Esch. De enige concurrent in de 3 periode is Sp. Glanerbrug en die moet op bezoek bij ON Almelo die strijd om de 2e plek.

Opstelling Voorwaarts: Stuifzandt, Wessels, Nijhof, Slot (ter Braak), L. Bove, Smelt, B. Bove, Meier, J. Harms, Dogger en T. Harms (Niks).