Voorbeschouwing Voorwaarts - Marienberg

Op 06 februari 2015.

opstellingEn weer was het afgelast, afgelopen zaterdag. Sneeuw was wederom de boosdoener maar voor aanstaande zaterdag ziet het er goed uit. Voorwaarts speelt thuis tegen Marienberg. Is het hoofdveld niet goed genoeg, dan speelt het team op het kunstgras. Marienberg is in de laatste jaren een lastige tegenstander te noemen. De ploeg van scheidend trainer Mark Wagt wist vaak de punten van Voorwaarts af te snoepen.

Zo ook de vorige editie van deze competitie. Voorwaarts verloor met maar liefst 5 - 0 maar dat was erg geflateerd. Zoals mijn collega bij Marienberg in zijn voorbeschouwing al aangaf kon dat ook andersom zijn. Voorwaarts begon fantastisch en kon via een penalty de 0 - 1 aantekenen. Een zeldzame misser van Gert Dogger en een doelpunt tegen was een minuut later een feit. Elk schot van Marienberg was een haas, Voorwaarts was zeker niet de mindere.

Maar aan statistieken hebben we niet veel. Die zijn er om gebroken te worden zegt een optimist. Zoals in het verslag van Marienberg genoemd wordt hebben beide verenigingen een zeer goede verstandhouding. Een prachtig verhaal op hun site zegt meer dan genoeg. De mannen uit Marienberg zijn meer dan welkom maar we willen dit keer heel graag de volle buit in Westerhaar houden. Makkelijk zal het niet worden maar dat hoeft ook niet, dat zijn vaak de mooiste wedstrijden. Eens zien of de trainingen van Eric Deijk hebben aangeslaan.

De ziekenboeg loopt steeds meer leeg, dat kan bijna niet anders als je alleen maar traint. Jordy Harms heeft het groene licht gekregen dat hij weer mag voetballen en aangezien hij alle trainingen aanwezig was en deels mee deed kan hij ook ingezet worden. Wout Roelofs en Israel Basmaci moeten nog even geduld hebben, zijn zijn nog niet fit. De vermoedelijke opstelling is dus als volgt: Dinand Stuifzandt, Bjorn Wessels, Rene Nijhof, Rutger Slot, Lars Bove, Bernd Bove, Timo ter Braak, Mark Smelt, Jordy Harms, Tim Harms en Gert Dogger