Nieuwsbrief van het bestuur december 2014

Op 24 december 2014.

bestuurDe helft van het voetbal seizoen zit er al weer bijna op. Ons vlaggeschip heeft het na een vliegende start moeilijk in de 3de klasse D. Het begin was goed, net als in de beker werden de wedstrijden gewonnen en de punten behaald. Maar na 6 wedstrijden kwam de klad er in en werden er 4 op rij verloren. Natuurlijk hebben we veel blessure,s maar toch vindt iedereen dat we met deze groep hoger moeten staan. Dit zal ook niet vreemd zijn voor de spelers en begeleiding. In de laatste wedstrijd hebben we weer een goed team gezien dat met ruime cijfers won. Laten we hopen dat dit na de winterstop kan worden door gezet. De rest van onze teams doen het wisselend maar wat eruit springt is het team van Gert Dogger dat als kampioen de winter in gaat, een puike prestatie van Gert voor de 3de keer op rij kampioen.

Zoals op de leden vergadering is besproken is de overgang naar tapbier inmiddels een feit en volgens mij geniet een ieder op zaterdag van het lekkere koele tapbiertje uit de nieuwe tapinstallatie. Ook is er een overstap gemaakt voor de leverantie van onze energie. Dit geeft een mooie besparing in de kosten van

de exploitatie van ons clubhuis.

Wat ook in de vergadering is besproken is het gescheiden inzamelen van het afval. Ook hier is er een start mee gemaakt samen met de gemeente wordt er een pilot opgestart om dit bij onze club te realiseren.

In Novenber gaf hoofdtrainer Werner Loode aan dat dit zijn laatste seizoen bij Voorwaarts zal zijn. Mede door veranderingen in zijn werk situatie en de drukte die dit mee brengt zal hij volgend jaar een jaar niets doen op voetbal gebied. Het TC moest aan de slag om deze functie voor het komende jaar weer in te vullen, en dit is gelukt. Vanaf 2015 zal Dick Beverdam nu trainer bij Hulzen deze functie op zich nemen.

Bij het 2de is na het vertrek van Erik Deijk al snel na het begin ook een gat ontstaan. Dit is door TC en Martin ter Braak en Hendrie Molenkamp opgelost voor dit seizoen. Om toch een goed bezette training te hebben traint het 2de en de A1, die ook problemen hadden met een aantal spelers die op training avonden moesten werken, nu samen waardoor er weer een goede trainings groep voor deze trainers is ontstaan.

In de vergadering is ook gesproken over het vandalisme en de rommel die op sluitingstijden van ons sportpark achter blijven. Er wordt een werkgroep gevormd. De gedragsregels zijn inmiddels een feit staan op de site en worden bij de jeugdteams uitgereikt. Ook voor ouders staan hier belangrijke afspraken in. We kunnen geen vereniging runnen zonder afspraken met elkaar en als ouder mag je niet verwachten dat we kinderen moeten opvoeden. We zijn een voetbal club we proberen iedereen voetballen te leren en in ieder geval plezier in de sport te hebben , maar opvoeden is een zaak van de ouders en kan alleen in samenspraak met elkaar.

Nog even een paar aandachtspunten voor de teambegeleider zowel trainers als leiders van de teams. Zorg ervoor dat na de training de kleedkamer netjes bij ligt en dat als je het laatste bent de kleedkamer wordt afgesloten en graag direct na de training de veld verlichting uitschakelen. Nog te vaak brand dit nog wel een half uur na training, we zijn natuurlijk niet voor niets overgestapt op een andere energie leverancier. Ook hierbij geld alle kleine beetjes helpen om samen de kosten in de hand te houden.

Ook de activiteiten commissie JAC en SAC zijn weer volop allerlei activiteiten aan het organiseren. De jeugd heeft onlangs het sinterklaas feest gevoerd en het varkentjes actie zijn goed verlopen . Het SAC had voor de 2de keer een fantastisch Oktober fest georganiseerd. De opkomst was iets minder als vorig jaar maar wederom een daverend succes en afgelopen week was er een succesvol dart toernooi georganiseerd in ons clubhuis.

Ook de accommodatie commissie heeft niet stil gezeten. Ons sportpark ligt er zoals altijd keurig bij en de mannen zij hier elke week behoorlijk druk mee. In het voorjaar, als het weer het toelaat zullen we een start maken met het vervangen van het dak van ons clubhuis. Een grote investering die zoals we weten voor een belangrijk deel wordt ondersteund door de ondernemers club van Voorwaarts. Ook het jeugdhonk wordt opgeknapt. Hierin zit ook een bijdrage van de ondernemersclub maar natuurlijk ook de opbrengst van het optreden van Gijs Nillissen georganiseerd door het SAC. We hopen dat we dit op de nieuwjaarsreceptie kunnen onthullen. We zijn hiervoor nog wel even afhankelijk van de leverancier voor de foto wand.

Ook de sponsor zaken gaan goed. Zoals we hebben gezien zijn er bij het sponsor collectief Sempre Avanti 2 nieuwe deelnemers te weten O&O sports en A Wiersma handelsonderneming. Ook al onze teams zijn voorzien van shirt sponsoren en lopen er weer netjes bij. Langs het kunstgrasveld is een kant bijna gevuld met reclame borden.

Om de communicatie nog beter te laten verlopen is er binnenkort een Voorwaarts App in de lucht en zullen de TV schermen in de kantine ook het laatste nieuws en standen vertonen.

Als laatste werden we afgelopen week geconfronteerd met het overlijden van oud 1ste elftal speler Janny Kerkdijk. Janny speelde in onze legendarische elftal dat in 1966 landkampioen werd. We wensen de nabestaanden veel sterkte toe de komende tijd.

Rest mij nog iedereen fijne feestdagen te wensen en we hopen iedereen op onze nieuwjaarsreceptie weer te zien bij Voorwaarts.

Namens het bestuur

Henk Snoeijink