Voorwaarts op weg terug na grote overwinning op RKSV

Op 07 december 2014.

wedstrijdverslagNa 5 nederlagen op rij, werd het voor Voorwaarts wel weer eens tijd voor een overwinning. RKSV moest daarvan het slachtoffer worden. Vooral de smadelijke nederlaag tegen de Esch moest zo snel mogelijk worden vergeten.

Onder een grijs wolkendek begonnen Voorwaarts en RKSV aan hun karwei van deze middag. De eerste twintig minuten waren rommelig en slordig van beide kanten. Er gebeurde weinig voor de doelen. Alleen een uitstekend genomen vrije trap van Willem Oosthoek en een dito redding van Dinand Stuifzandt , was het vermelden waard.

Maar met de eerste voorzichtige zonnestralen werd het spel van Voorwaarts ook beter. Voorwaarts kreeg kansen en Jordy Harms was tot 2 keer toe de verdediging te vlug af maar kon deze kansen niet verzilveren. Na 25 minuten was het dan wel raak. Rutger Slot bereikte met een steekpass op maat Jordy Harms. En die weet met zo’n buitenkans wel raad. Keurig omspeelde hij de doelman en schoof beheerst binnen : 1-0.

Voorwaarts had vanaf dat moment de volledige controle over de wedstrijd. Na 35 minuten dook Jordy Harms weer eens achter de verdediging op. Volgens de assistent buitenspel, maar scheidsrechter Jan de Vries oordeelde

anders : 2-0. Kort daarna kon Israel Basmaci de wedstrijd al voor rust op slot gooien maar oog in oog met de keeper van RKSV faalde hij en daardoor werd er een ruststand van 2 – 0 bereikt.

4 minuten na rust gooide Gert Dogger de wedstrijd dan wel definitief in het slot. Vanaf het middenveld kon hij doorlopen en zijn afronding was zeer verzorgd: 3-0. RKSV gaf daarna steeds meer ruimte weg en de technisch sterke aanvallers van Voorwaarts wisten daar wel raad mee, echter de afronding liet nog wel eens te wensen over. Na 60 minuten liet Jordy Harms zijn 3e en Voorwaarts 4e doelpunt noteren. Op zijn bekende wijze liet hij de verdedigers achter zich en schoot de bal netjes in de verre hoek.

Ook hierna werden er nog een aantal kansen om zeep geholpen. Het was echter RKSV dat uit één van de schaarse uitvallen de 4-1  liet aantekenen. Colin de Jong kon, geheel vrijstaand, de eretreffer op zijn naam schrijven.

Voorwaarts was niet onder de indruk en counterde er lustig op los. In de slotfase, die door de snel opdoemende mist moeilijk was te volgen, zetten Gert Dogger in de 85e en invaller Max Snippe in de 88e minuut de 6-1 eindstand op het scorebord.

Een geweldige opsteker voor het team dat in een diep dal zat. Door teamspirit en vertrouwen in eigen kunnen te behouden tankte de ploeg aan zelfvertrouwen. Dit kan het vlaggeschip goed gebruiken voor de zware uitwedstrijd tegen Drienerlo, de laatste wedstrijd voor de winterstop.

En die wil je met een goed gevoel ingaan, dus …..

Rest mij nog te vermelden dat scheidsrechter Jan de Vries een uitstekende wedstrijd floot.  Het sportieve duel kon hij zonder kaarten af.

Opstelling Voorwaarts:

Stuifzandt ; Wessels, Nijhof, Smit en L.Bove ; Niks (Snippe), B.Bove en Slot ; Basmaci (T.Harms), Dogger en J.Harms (de Lange)