Voorwaartsjeugd wint interland

Op 03 november 2014.

nieuwsVrijdag 31 oktober is er op ons sportpark een mooie jeugdwedstrijd gespeeld tussen het jeugdige U12 team van de 2e Bundseligaclub Darmstadt`98 en de U14 (onder 14) van Voorwaarts.

Het team van Darmstadt was vrijdagmorgen al vroeg in de bus gestapt om richting hun hotel in Ahaus (Dld) te rijden. Nadat ze daar hun intrek hebben gedaan en wat gegeten hebben, koersen ze rond 16.30 uur richting Westerhaar om tegen 17.45 uur de parkeerplaats aan de Twistveenweg op te rijden.

Ze zijn iets vroeger dan afgesproken, maar gelukkig heeft Johan de kantine al open en heeft Stef de lichten al aan en kan er door onze gasten op hun gemak een kop koffie of thee genuttigd worden.

Ook onze eigen spelers zijn inmiddels allemaal gearriveerd en kunnen o.l.v. de trainers van D1 en C1 hun

warming-up beginnen. Er is goed te zien dat dit voor iedereen een speciale gelegenheid is, want de spanning is op de koppies goed te zien. De jongens zijn duidelijk wat drukker en onrustiger dan normaal.

Onze Duitse gasten gaan ook aan hun warming-up beginnen en hebben duidelijk andere oefeningen dan wij gewend zijn. Dit wordt door de trainers als interessant en leerzaam gezien. Er is afgesproken dat er 3 x 25 minuten gespeeld gaat worden en als de scheidsrechter (Gert Ekkel ) voor het eerst fluit zien we dat er best veel publiek is afgekomen op dit mooie affiche. Zelfs de scout van FC Twente heeft de moeite genomen om deze wedstrijd te komen bekijken.

Voorafgaand aan de wedstrijd worden er vaantjes uitgewisseld en worden er de nodige foto`s gemaakt. Eerst wat schuchter met elk team apart, maar later door elkaar heen, waarbij de lengteverschillen van de spelers duidelijk zichtbaar wordt.Tijdens de wedstrijd is duidelijk te zien dat onze Duitse gasten technisch erg goed onderlegd zijn.

Normaal gesproken spelen ze in hun competitie 9 tegen 9 met pupillen doelen op de kop van de zestien meter. Dus kleiner veld en kleinere doelen. Voor hun is het vanavond de eerste keer dat ze op groot veld spelen met 11 tegen 11.

De wedstrijd gaat behoorlijk gelijk op. Voorwaarts is fysiek sterker en kan op basis van dit voordeel hun doelpunten meepikken. Darmstadt blijft de voetballende oplossingen zoeken en heeft een paar erg goede voetballertjes in hun gelederen en weet enkele mooie goals te produceren. De laatste 25 minuten is er erg veel strijd te zien bij beide partijen en is het duidelijk dat geen van beide team wil verliezen.

Als de scheidsrechter voor de laatste keer fluit is de stand 5-4 in het voordeel van Voorwaarts. Er wordt nog een tijdje nagepraat over de technische en tactische verschillen en als iedereen gedoucht is, gaan onze gasten richting hun hotel. Darmstradt`98 U12 heeft de andere dag nog een oefenwedstrijd tegen Vfl Osnabruck, terwijl onze jongens de andere dag alweer in hun competities aan de bak moeten om de broodnodige punten binnen te halen.

Waarschijnlijk met wat pijntjes en een beetje moe, maar wel met een goed gevoel over hun eerste interland, die gewonnen werd. De wedstrijd van morgen in de competitie zal er één zijn als zovelen, maar de wedstrijd tegen Darmstadt`98 zal altijd als een mooie herinnering in hun geheugen blijven zitten.

De foto's staan in het fotoalbum.