Afscheid nemende Ronald de Jong benoemd tot Ere-lid van Voorwaarts

Op 15 oktober 2014.

afscheidronaldkleinAfgelopen maandag 13 oktober was er een goed bezochte algemene jaarlijkse ledenvergadering van Voorwaarts in het clubgebouw van de vereniging. Naast alle vaste agenda zaken werden er een aantal zaken uitgelicht. Zo zal er binnenkort een werkgroep worden samengesteld die de toenemende vervuiling op het sportpark zal bewaken. Ook zullen er gedragsregels komen voor alle leden. De verharding van de maatschappij is de vereniging een doorn in het oog.

Op financieel gebied gaat het goed met de vereniging, echter moet de club diep in de buidel tasten om het slechte dak van het clubhuis te vernieuwen. Deze kosten drukken zeer zwaar op de begroting van volgend jaar. De ondernemersclub heeft toegezegd daar een groot deel aan bij te dragen en ook zullen leden worden gevraagd mee te willen werken aan dit project.

Op het gebied van kostenbesparing zal de vereniging binnenkort overgaan op het schenken van glazen in plaats van flesjes bier. Nadrukkelijk wordt aangegeven dat de prijs niet automatisch zal worden verhoogd maar dat er beter en goedkoper kan worden ingekocht.

Aan de commissie technische zaken werd veel aandacht besteed en waren er veel vragen van de leden. De beoogde constructie waarbij de Voorzitter van de TC geen bestuursfunctie is maar een lid van de TC deze functie zal uitoefenen stuitte op zeer veel kritiek. Toch bleef het bestuur dit steunen en werd uiteindelijk doorgevoerd waardoor Freddy Pierik als bestuurslid en afgevaardigde van de TC werd toegevoegd aan het bestuur. Aftredend secretaris Ronald de Jong werd opgevolgd door Henk Snoeijink.

De sportiviteitsbeker ging naar het Damesteam en verder waren er een aantal jubilarissen. Max Schepers was 25 jaar lid, Jos Legebeke, Ron Legebeke en Bert Klinkien 40 jaar. Joop schoemaker en Anne Veenstra werden gehuldigd voor hun 50 jarige lidmaatschap en Evert Kelder zelfs 60 jaar. Helaas waren Bert Klinkien, Anne Veenstra en Evert Kelder afwezig.

Zoals gezegd nam Ronald de Jong na 25 jaar secretaris van Voorwaarts te zijn geweest afscheid van deze functie. Voorzitter Gerhard Aalderink roemde zijn rijk verleden als vrijwilliger bij de vereniging en had een prachtig slotwoord voor de scheidende secretaris. Door zijn grote inzet en loyaliteit aan de vereniging werd Ronald benoemd tot erelid van Voorwaarts hetgeen hem zichtbaar emotioneerde. Voorzitter Gerhard Aalderink sloot kort daarna de levendige vergadering. De foto's van de vergadering zijn te zien in het foto album.