Hoofdtrainer Werner Loode: "Voorwaarts kan zeker een stapje hogerop"

Op 24 augustus 2014.

WernerLoodeOm onze nieuwe trainer Werner Loode wat beter te leren kennen en te weten wat zijn voetbalopvattingen zijn hebben wij met hem een interview gehad. De eerste vraag was "Beschrijf kort je gezins situatie"

Ik ben Werner Loode, getrouwd met Ina. Ben trots op mijn 2 voetballende dochters (17 en 20 jaar) en we wonen in Wierden. Ik werk bij de gemeente Rijssen-Holten.

Hier zijn de vragen, ze zijn allemaal op voetbal gericht:

Beschrijf jezelf in 3 woorden als trainer.

Rustig, direct en open (toegankelijk) en afspraak is afspraak

Wat is voor jezelf je lijfspreuk als trainer.

Ja, wat denk je, “geen woorden maar daden” waar komt dat toch vandaan?

Wat is je mening over kunstgras?

Als je me dit 10 jaar terug had gevraagd dan was mijn antwoord geweest “daar wil ik niets van weten”. Nu is dit anders. Op kunstgras kan bijna altijd gevoetbald of getraind worden. Daarnaast rolt de bal op kunstgras altijd goed, wat voordeel biedt aan onze groep die technisch goed uit de voeten kan. Dus wat mij betreft spelen we altijd op kunstgras.

Kies 1 van de volgende opties, een kleine uitleg mag:

1. van Gaal of Cruijff           , Van Gaal, is wel bondscoach geweest.

2. Robben of van Persie       , Robben, was voor mij betreft de beste speler van het WK

3. Sneijder of Strootman       , Strootman

4. De Vrij of Douglas             , De Vrij (goed ontwikkeld bij Feyenoord)

5. 4-4-2 of 4-3-3                    , 4-3-3 echter is afhankelijk van spelers (anders is 4-4-2 ook mogelijk)

6. Manchester United of Chelsea  , Manchester (mooi stadion)

7. Real Madrid of Barcelona          , Barcelona

8. Marco Reus, Iniesta of Vidal      , Marco Reus (jong talent)

9. Primera division of Primier league , Primier league (strijdlust)

10. Ibrahimovic, Ronaldo of Messie   , Messie

Wie wordt kampioen van Nederland in het nieuwe seizoen?

Dat wordt dit jaar een strijd tussen Ajax en PSV, waarbij weer Ajax de kampioen zal worden.

Wie wint de champions league in het nieuwe seizoen?

Dat is een goeie. Ik ga voor Bayern München

Wat is je eerste indruk van de vereniging Voorwaarts? En wat vind je van de accommodatie?

Mijn eerste indruk is goed. Ben goed ontvangen. Heb een prima staf en goed stel jonge spelers. Voel me na de eerste weken prettig. Ik ben een type van “doe gewoon” en schat in dat dit bij deze club past. De accommodatie ziet er netjes uit. Mooi is het om weer op kunstgras te kunnen trainen. Dit is bijna een garantie van altijd kunnen voetballen.

Wat is je eerste indruk van de selectie van Voorwaarts op het gebied van inzet? Op het gebied van kwaliteit en op het gebied van de toekomst?

Op het gebied van inzet kunnen andere verenigingen nog wel een voorbeeld nemen aan onze groep. Mooi is het te zien en te ervaren dat de groep voor elkaar door het vuur gaat. Ook aan kwaliteit hebben we niets te klagen. Voor alle linies hebben we spelers met een bepaalde kwaliteit waarbij sommigen ook nog iets extra’s hebben. Indien deze groep bij elkaar blijft dan moet er de komende jaren op sportief gebied iets te halen vallen. Want daarvoor is de kwaliteit aanwezig. Geduld hebben en houden, ontwikkelingen/gebeurtenissen en beslissingen accepteren, blessure vrij blijven en geen onnodige kaarten halen zijn wel belangrijke aandachtspunten.

Wat zijn je verwachtingen voor het komende seizoen?

Zoals hiervoor al aangegeven hebben we een groep die (indien we blessure vrij blijven en geen onnodige kaarten halen) zeker een stapje hoger op kan. Promotie naar de tweede klasse is dan ook waar we dit jaar voor gaan.