Voorwaarts maakt progressie en wint 2e oefenduel

Op 13 augustus 2014.

wedstrijdverslagAfgelopen dinsdag speelde Voorwaarts haar 2e oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen, uit tegen sv Dedemsvaart. Trainer Loode kon nu wel over meer aanvallende spelers beschikken. Israle basmaci, Jordy Harms en Jordy Niks waren er nu wel bij, terwijl Roy de Lange geblesseerd aan de kant bleef. Nog steeds zonder Wout Roelofs (die nog minimaal een maand niet kan spelen), Bram Visser (vakantie) en Mark Smelt (blessure) speelde het team zeer verdienstelijk en creeerde vele kansen.

Toch kwam het team snel op een achter stand. Terwijl Voorwaarts al

wat kansjes had gehad door Israel Basmaci, Gert Dogger en Bernd Bove wisten de gastheren uit een prima en snelle counter een mooi uitgespeeld doelpunt te maken. Voorwaarts was niet onder de indruk alhoewel Dedemsvaart toch gevaarlijk bleef in met name dode spelmomenten. Voorwaarts kreeg verweg de meeste kansen. Tim Harms kreeg een goede kans maar mistte van korte afstand en ook het schot van Bernd Bove was te zacht.

Na de rust hetzelfde spelbeeld. Veel kansen voor Voorwaarts terwijl dedemsvaart gevaarlijk counterde. Al heel snel na rust kreeg Voorwaarts loon na werken. Een goed ingespeelde bal van Bjorn Wessels op Gert Dogger werd direct doorgespeeld naar Israel Basmaci die met een prachtige beweging Tim Harms vrij voor de keeper zette die de bal netjes voorbij de keeper schoot, 1 - 1. Bij de eerste de beste tegenaanval trok Jordy Niks zijn tegenstander naar de grond binnen de 16 meter maar de genomen penalty werd klemvast gepakt door doelman Dinand Stuifzandt. Toch kwam Voorwarats weer op een achterstand. Moeizaam uitverdedigen was de aanleiding voor het doelpunt dat voorkomen had kunnen worden. Voorwaarts bleef kansen creeeren. Ook de ingevallen Jordy Harms kreeg een mooie kans maar schoot naast. Jordy was wel de man die de 2 - 2 inleidde. Een slalom op de achterlijn werd prima door hem werd vervolgens prima afgemaakt door Israel basmaci die de meer dan verdiende gelijkmaker noteerde.

Voorwaarts bleef zoeken naar de eerste overwinning van het nieuwe seizoen en men kreeg loon na werken. Twee minuten voor het einde wist Tim Harms een prima voorzet vanaf rechts met het hoofd te verlengen voor de uitkomende keeper die te laat was. Tim scoorde zijn 2e van de avond en Voorwaats won met 2 - 3.

Aanstaand weekend gaat het team met de 2e selectie op oefenstage. Vrijdagmorgen zullen de mannen naar Zwolle vertrekken voor een aantal pittige trainingen en een aansluitende bbq. De volgende dag zal er in de ochtend een training volgen en daarna zal men weer richting Westerhaar vertrekken alwaar s'middags een nieuwe oefenwedstrijd (de eerste thuis) op het programma staat. ASV'57 komt op bezoek, de wedstrijd begint om 14:30 uur.