Marcel Borkent bedankt Voorwaarts voor mooie tijd

Op 28 mei 2014.

borkentafsch

Beste Voorwaarts leden, afgelopen zaterdag heb ik 2 seizoenen afgesloten met een nacompetitie wedstrijd tegen mijn toekomstige club Hellendoorn. Ondanks het negatieve resultaat kunnen we met elkaar toch terugkijken op een sportief fantastisch seizoen. Toen het seizoen begon waren de doelstellingen helder voor zowel het eerste als het tweede elftal, het tweede moest proberen de kloof tussen het eerste en het tweede kleiner te maken door proberen via promotie een klasse hoger te acteren. Voor het eerste elftal was het eigenlijk koffiedik kijken. We hadden een behoorlijke aderlating met het vertrek van Jordy Harms ( toch 15 doelpunten het vorige seizoen) en ook het stoppen van aanvoerder en boegbeeld Theo Mulder moest worden opgevangen> Ook maakte Gerran Protzman een wereldreis en was het nog maar afwachten hoe Roy de Lange zou herstellen van zijn enkelbreuk. De vervangers moesten uit de jeugd komen en zo

sloten Timo ter Braak en Bram Visser aan van de A1 en had ik ook graag Lars Bove gelijk bij de groep gehad maar dit gebeurde in de winterstop. Verder was de groep intact gebleven, en kwam Mark Smelt terug van zijn uitstapje naar Deto.

De eerste seizoenshelft sloten we af op een keurige 3e plaats achter beide koplopers Hardenberg’85 en Svi uit Zwolle, de achterstand bedroeg toen 6 punten. Voor de winterstop hebben we een aantal goede wedstrijden gespeeld, vooral uit waren we ijzersterk met maar 1 gelijskspel tegen Marienberg. Thuis hadden we meer moeite gek genoeg ……. Zo was het gelijkspel tegen Edon en het verlies tegen Gramsbergen teleurstellend te noemen.

Tijdens de korte winterstop speelde we een aantal verdienstelijke oefenwedstrijden oa tegen 1e klasser Tvc’28 uit Tubbergen en de koploper uit de 2e klasse Vroomshoopse Boys wat beide keren een gelijkspel opleverde en zo vertrouwen kweekte voor de 2e seizoenshelft. Tijdens de winterstop raakten we Robbin Jasper kwijt aan de mariniers (toch goed voor 8 doelpunten , op dat moment) en kwam zoals eerder vermeld Lars Bove vervroegd over van de A-jeugd.

De eerste wedstrijd was gelijk een kraker. Uit naar Svi waar we Mark Smelt moesten missen middels een schorsing gaven we toch goed partij en waren we de eerste helft zelfs de gevaarlijkste ploeg. Toch trok Svi aan het langste eind en hield het stiekem de 3 punten thuis. De rest van de 2e seizoenshelft verliep eigenlijk precies zoals de 1e seizoenshelft. Uit bijna niet te verslaan en thuis moeizaam (oa Htc, Wilsum). Toch sloten we het seizoen af met een knappe 3e plaats en was dat in mijn ogen ook het maximaal haalbare voor deze groep/club. We konden ons opmaken voor de nacompetitie om promotie naar de 2e klasse. Sailant detail was dat we de eerste wedstijden moesten spelen tegen mijn nieuwe club vv Hellendoorn. De eerste wedstrijd verloren we nipt met 2-1 , wat op zich een prima uitgangspositie was voor de return thuis in Westerhaar. Alleen waren de blessure’s van Michel Lensen , Bram Visser , Roy de Lange en de schorsingen van Mark Smelt en Israel Basmaci iets teveel van het goede en ging Hellendoorn terecht door naar de Finale.

Voor ons zit het seizoen erop en jullie mogen /moeten als Voorwaarts zijnde SAMEN trots zijn op dit seizoen met de gewenste promotie van het 2e elftal middels het kampioenschap en de keurige 3e plaats van de eerste selectie en dus deelname aan de nacompetitie. Maar nog belangrijker met een elftal waar nog best rek in zit. Tel daar de terugkomst van Jordy Harms bij op en volgend seizoen heeft Voorwaarts er ook weer een jonge ploeg staan met nu de nodige ervaring in de pocket. Ik hoop dat de groep en de club de lijn die we samen hebben ingezet doortrekt, en dan denk daarbij aan dingen als de hersteltraining, het aanstellen van een assistent die er 2x in de week en Zaterdags bij is, de verzorging etc. Dan komt het ook volgend seizoen helemaal goed !

Ik wil mijn collega en opvolger Werner Loode dan ook veel plezier en succes wensen bij deze mooie club. Tevens wil ik langs deze weg de supporters die ik afgelopen Zaterdag niet kon spreken, bedanken voor hun steun en positief kritische noot (altijd leuk om over voetbal te praten ..). De barman die altijd voor me /ons klaarstond, Johan Schoemaker dank daarvoor, het overige personeel , buspersoneel, sponsoren , het bestuur , tc leden , collega trainers , en speciaal Mark Smit ( die elke keer de opstelling bijna goed voorbeschouwde ). De begeleiding met Marinus , Joop en Han en Henk , de verzorging van Bonne , Jerry en Free , mijn assistent Ron van wie ik veel steun heb mogen ontvangen altijd. En als afsluiter de prachtige spelersgroep Dinandt, Bjorn, Bernd, Rene ,Wouter, Michel, Bram ,Rutger, Mark, Israel, Gert, Mark, Tom, Coen, Robbin, Timo, Joel, Roy, Lars en Jordy dank voor alle steun vooral in de moeilijke tijden (heb ik erg gewaardeerd) en het gaat jullie goed ! ALS DE GEZAMENLIJK WIL ER IS VIND MEN DE JUISTE WEG WEL !

Marcel Borkent