Voorwaarts speelt ondermaats en blijft in 3e klasse

Op 25 mei 2014.

sfeeractieNa de nederlaag uit bij Hellendoorn moest er thuis gewonnen worden. Door de afwezigheid van Michel Lensen, Mark Smelt, Roy de Lange, Bram Visser en Israel Basmaci moest trainer Marcel Borkent puzzelen om een team te smeden met aanvallende bedoelingen. Alle genoemde spelers zijn aanvallers of aanvallende middenvelders waardoor er wat geschoven moest worden.

Aan de voorbereiding kon het niet liggen. De grasmat lag er prima bij en de supportersvereniging had samen met het SAC en het bestuur van Voorwaarts een prachtige sfeeractie als opening van de wedstrijd. Vooral de vele oranje rook en het doek met de tekst “Trots van Voorwaarts” gaven de mannen een gevoel dat heel Voorwaarts achter het team stond.

Vanaf de aftrap van scheidsrechter van Dijk probeerde Voorwaarts het spel te bepalen en de afspraken om vanaf

links veel op te komen lukte goed in die fase. Echter tot gevaarlijke situaties leidde het niet. Hellendoorn had het team goed staan en gaf geen ruimte weg en nam al snel het overwicht in de wedstrijd. De eerste de beste fout in de verdediging werd onmiddellijk afgestraft. Een voorzet vanaf links werd niet goed afgeschermd door Lars Bove waardoor de bal in de korte hoek verdween. Een domper voor de thuisploeg. Zonder dat het team van Voorwaarts het gewenste niveau haalde bleef het er in geloven. Halverwege de wedstrijd werd Gert Dogger goed diep gestuurd en kwam voor zijn man en ging richting doel van Hellendoorn. Net binnen de 16 meter lijnen kreeg hij van de verdediger van schuin van achter een duw waardoor Gert naar de grond ging. Helaas was dit in de ogen van Voorwaarts het enige foutje van de scheidsrechter die er een schouderduw in zag. Kort daarna strafte Hellendoorn wederom een verdedigingsfout af. Hellendoorn viel aan vanaf rechts en aan de linkerkant stond de spits al een tijdje vrij die de bal kreeg en makkelijk kon scoren. Voorwaarts kwam nog voor de rust toch nog terug in de wedstrijd. Spits Gert Dogger kopte een voorzet van Jordy Niks goed binnen waardoor er nog hoop kwam in de Voorwaarts gelederen. Echter na de rust was die hoop al snel verdwenen. De spits van Hellendoorn liet zien dat hij sterk is in de duels en troefde iedereen van Voorwaarts af. Kort daarna gooide Hellendoorn definitief de wedstrijd op slot door de 1 – 4 aan te tekenen. De laatste 20 minuten waren eigenlijk niet meer het vermelden waard, alleen was de inzet van Voorwaarts wel te prijzen.

Hellendoorn gaat door naar de volgende ronde en dat was meer dan verdiend. Voorwaarts kan terug kijken op een geslaagd seizoen en kan trots zijn op de 3e plaats in de 3e klasse. Na afloop werd er afscheid genomen van diverse spelers en trainers waaronder de trainer Marcel Borkent die aangaf een hele prettige tijd bij Voorwaarts te hebben gehad. Van het afscheid zal zo snel mogelijk een verslag worden gemaakt en dan zullen we ook de foto's tonen die zijn gemaakt.