Voorwaarts 2 kent tweede verliespartij van het seizoen

Op 16 maart 2014.

wedstrijdverslagAfgelopen zaterdag stond er wederom een topper op het programma. Waar Voorwaarts 2 al drie wedstrijden speelde tegen de nummer twee, was dit wedstrijd vier. Uit tegen HHC. Op basis van de voorgaande twee duels (beker en competitie) wisten de mannen van Voorwaarts 2 dat het een lastige middag zou gaan worden. Bij winst zouden ze de competitie beslissen en kon de champagne koud gezet worden..

Om kwart voor drie floot scheidsrechter Assink de wedstrijd op gang en al snel werd duidelijk dat HHC over veel ervaring beschikte. Ze

wisten de bal te laten rollen en de mannen van Jos Legebeke konden moeilijk grip op de wedstrijd krijgen. Veel duels werden  op het middenrif uitgevochten. Halverwege de eerste helft kreeg Voorwaarts wat meer vat op het spel van HHC en wisten ze meer druk te zetten wat resulteerde in enkele mogelijkheden. De grootste kans aan Voorwaarts kant kwam van spits Bram Visser, hij werd weggestuurd door Thom van der Woning, maar zijn schot ging voorlangs. Ook HHC kreeg enkele kansen, zo wist Alen een aantal keren te redden en kwam een bal via de paal het veld weer in. Beide teams wisten echter niet te scoren en zochten met de brilstand de thee op.

De tweede helft was vergelijkbaar met de eerste. Het spel bleef heen en weer gaan en het leek een doelpuntloze middag te worden. Totdat Voorwaarts 2 scoorde. Marc van der Berg ging de 1-2 aan met Thom van der Woning en wist de bal strak voor te zetten op de opkomende Jordy Schoemaker, deze wist het net te vinden maar tot ieders verbazing keurde de scheidsrechter het doelpunt af voor (onterecht) buitenspel. Kort daarna lag de bal wel  aan de andere kant in het net. Een slechte aanname op het middelveld werd onderschept en werd de rechtsbuiten van HHC weggestuurd. Hij liet zijn hakken zien aan de verdedigers en schoot de bal langs de keeper. Voorwaarts had nu niets meer te verliezen en zocht veelvuldig de aanval in de hoop er nog een gelijkspel uit te kunnen slepen. Helaas wisten ze geen vuist te maken en deden de mannen uit Hardenberg wederom een beroep op hun ervaring. Een schot van Rik Teunis ging over en een verdwaalde voorzet van rechts belandde nog op de paal. Duidelijk werd dat de oranjehemden het geluk deze middag niet aan hun zijde hadden. Waar de scheidsrechter het beginsignaal luidde, was hij ook verantwoordelijk voor het eindsignaal en zo bleven de punten in Hardenberg.

Voorwaarts 2 blijft de koppositie behouden, waar ze een wedstrijd meer gespeeld hebben, is het gat nog altijd 9 punten. Aanstaande zaterdag spelen ze thuis om 12.30 uur tegen Bruchterveld.