Voorwaarts vergeet wedstrijd vroegtijdig te beslissen maar wint wel

Op 09 maart 2014.

wedstrijdverslagZaterdag 8 maart was SCD’83 gastheer voor Voorwaarts en begon onder prachtige omstandigheden de wedstrijd SCD’83 – Voorwaarts onder leiding van scheidsrechter Wessels.

Vanaf de aftrap liet Voorwaarts metteen zien waarvoor het kwam en zette de tegenstander goed vast. De duels werden gewonnen en de aanvallers konden al snel richting het doel van de gastheren. Dat resulteerde in kansen van met name Gert Dogger die goed werd vrijgespeeld maar in plaats van te schieten koos hij voor een voorzet die niet aan kwam. Voorwaarts, dat een prima eerste helft speelde, bleef gevaarlijk. Met name Israel Basmaci was een plaag voor de verdedigers van SCD’83 en gaf een niet te missen kans aan Mark Smelt. Echter raakte hij de bal half en rolde deze via de paal in de handen van de keeper. Na 30 minuten was het wel raak. Op kenmerkende wijze veroverde aanvoerder

Rene Nijhof de bal op het middenveld en stoomde door richt 16 meter. Hij vond de vrijstaande Israel Basmaci die onhoudbaar de 0 – 1 noteerde. Voorwaarts bleef doorgaan, op jacht naar een grote afstand en kreeg ook kansen. Bjorn Wessels kreeg via een corner een vrije kopkans maar kopte over en ook Israel Basmaci vond de keeper van SCD’83 op zijn weg. SCD kreeg een kleine kans via een hoekschop maar Dinand Stuifzandt stond in de juiste hoek. Voorwaarts speelde een gedreven en prima eerste helft en ging richting kleedkamer met een 0 – 1 voorsprong welke op dat moment veel hoger had moeten zijn.

Na rust tapte SCD’83 uit een ander vaatje en gaf Voorwaarts minder ruimte. Toch was Voorwaarts in de eerste fase de betere ploeg. Israel Basmaci die een geweldige wedstrijd speelde wist in zijn eentje de gehele achterhoede van SCD’83 bezig te houden. Het was echter jammer dat de scheidsrechter alle overtredingen gemaakt op hem met enkel een vrije trap beoordeelde waar een gele kaart zeker op zijn plaats was. Daardoor konden de verdedigers op het randje blijven spelen en moesten de aanvallers van Voorwaarts veel incasseren. De man van de wedstrijd, Israel Basmaci, kreeg ook de beste kans in de tweede helft. Op onnavolgbare wijze stuurde hij 3 verdedigers het bos in en met de buitenkant van de voet prikte hij de bal richting doel. Helaas voor Voorwaarts kon de keeper nog net de vingertoppen op de bal krijgen.

Dat was ook het laatste wapenfeit van Voorwaarts. SCD’83 ging opportunistisch spelen en werd daardoor gevaarlijk. Er kwamen kansen voor de thuisploeg. Eerst redde Rutger Slot een bal van de doellijn nadat de aanvaller (in buitenspel positie) keeper Dinand Stuifzandt al gepasseerd was. Daarna redde Dinand Stuifzandt zelf een kopbal van de geheel vrijstaande spits van SCD’83 die kruislings inkopte maar met een fenomenale redding wist de keeper de bal tot hoekschop te werken.

SCD’83 bleef drukken maar verder dan een aantal kopballen en schoten die over gingen kwam de thuisploeg niet, en na 99 minuten floot scheidsrechter Wessels af en namen de mannen uit Westerhaar de volle buit mee naar huis. Een verdiende overwinning op basis van de eerste helft en de eerste 20 minuten van de tweede helft maar eerlijkheid gebied te zeggen dat SCD’83 toch erg dicht bij een gelijkspel was. Voorwaarts had in de eerste helft meer afstand moeten nemen, dan was het team niet in de problemen gekomen. Volgende week komt Bergentheim op bezoek die de laatste weken laat zien in vorm te zijn.