Voorwaarts 2 herpakt zich en doet goede zaken

Op 17 februari 2014.

wedstrijdverslagZaterdag 15 februari stond de uitwedstrijd tegen Des 3 op het programma. Een mooie wedstrijd voor het 2e om de verliespartij van vorige week recht te zetten. De mannen van Jos Legebeke waren al vroeg in de kleren en leken gretig.

Half 3 floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. Het werd direct duidelijk dat de wind deze middag een rol zou spelen. Al snel stond er 0-1 op het scorebord. Een lange trap van Alen Toprakcan kwam aan bij Robin Jasper, hij schoot de bal binnen met enige hulp van de wind. Door de forse tegenwind kwam het tweede niet in haar spel en dit resulteerde in enkele

goede kansen voor Des. Na een kwartier werd er afgesproken om de bal in te brengen en de 2e bal te winnen. Dit pakte goed uit. Een lange bal vanuit de achterhoede werd verlengd door Rik Teunis, Thom van de Woning liep zijn directe tegenstander eruit en maakte de 0-2 van de middag. De vlagger van Des vond het buitenspel, maar de scheidsrechter beoordeelde het prima en keurde de goal goed. Voor rust werd het nog 0-3. Robin Jasper werd vlak voor het strafschopgebied neergehaald, de toegekende vrijetrap schoot hij zelf onderkant lat, maar de goed spelende Marc van de Berg was er als de kippen bij. Met deze stand werd de kleedkamer opgezocht.

De tweede helft ging het tweede vroeg druk zetten en dit leverde de 0-4 op. Na verovering van de bal werd Thom ingespeeld, hij hield goed overzicht en de ingelopen Bjorn Derks kon de bal tegen de touwen tikken. De keeper van Des hield de bal iets langer dan 6 seconden vast, de scheidsrechter had een rapporteur aan de kant en gaf een indirecte vrijetrap. Even later aan de andere kant werd de bal ook te lang vastgehouden. Deze indirecte vrijetrap werd door de muur heen geschoten, 1-4. Het duurde even, maar toen viel toch de 1-5. Marc van de Berg slalomde door de verdediging maar schoot op de keeper, de afgeslagen bal werd door Thom van de Woning alsnog in geschoten. De eindstand werd bepaald door Robin Jasper met een fraaie lob, 1-6.

Een wedstrijd met goede en mindere fasen, maar het tweede heeft zich na haar eerste verliespartij in de competitie herpakt. Even later in de kantine bleek dat nummer 2 van de ranglijst Dos ’37 van Deto heeft verloren.

Komende twee weken is het team vrij en kan het met 9 punten voorsprong op de nummer 2 zich voorbereiden op de volgende wedstrijd, 8 maart tegen Mariënberg 2.