Het verhaal van Roy de Lange in de Tubantia

Op 31 januari 2014.

roydelangeAfgelopen donderdag stond het verhaal van Roy de Lange in de papieren krant, nu staat het ook op de digitale Tubantia. Een prachtig verhaal over de wedstrijd van Roy de Lange die in de laatste minuut van de wedstrijd van Storica scoorde. De redactie van de Tubantia heeft het verhaal opgepikt en een mooi artikel geschreven die we op onze website onder voorwaarde van de bonvermelding Tubantia mochten plaatsen waarvoor dank:

'Een mooiere rentree kan eigenlijk niet'

WESTERHAAR - Eindelijk weer voetballen! Na anderhalf jaar blessureleed mocht Roy de Lange (21) afgelopen weekeinde zijn opwachting maken bij derdeklasser Voorwaarts V. De Lange was meteen belangrijk: hij scoorde als invaller de winnende treffer tegen Storica (3-2).

Dat is nog eens een rentree!
„Inderdaad, mooier kan eigenlijk niet. Ik mocht het laatste kwartier, bij een 2-2 stand, meedoen. In de slotminuut wist ik uit een voorzet van Gert Dogger de 3-2 te maken. Het was geen eenvoudige bal om binnen te schieten, maar het lukte me wel. Natuurlijk was de ontlading daarna groot. Na zo’n lange tijd afwezigheid meteen waardevol zijn voor de ploeg is geweldig, dat hebben we na afloop ook goed gevierd.”

Terug in de tijd: wat gebeurde er anderhalf jaar geleden?
„Tijdens een bekerwedstrijd tegen ASV’57 ging het helemaal mis. Na een luchtduel kwam ik verkeerd terecht, ik voelde en zag meteen dat ik een ernstige blessure had. Een dubbele beenbreuk, zo werd duidelijk in het ziekenhuis. ‘Het eerste jaar zul je sowieso niet voetballen’, werd me gezegd. Ik zat net lekker op niveau, wilde me bewijzen in de voorbereiding op het nieuwe seizoen en dan gebeurt zoiets. Ik had tot dat moment nog nooit wat gehad, bij m’n eerste blessure was ik dus meteen goed aan de beurt. Overigens was ik niet de enige voor wie het een pijnlijke dag werd. Ik was al in het ziekenhuis toen ook teamgenoot René Nijhof binnenkwam voor behandeling. Hij bleek z’n sleutelbeen gebroken te hebben.”

Heb je getwijfeld of je ooit op niveau zou terugkomen?
„In het begin wel, maar ik wilde niet opgeven. Ik moest meerdere keren worden geopereerd en kreeg tegenslagen tijdens m’n revalidatie, maar gelukkig is het uiteindelijk allemaal goed gekomen. Met dank ook aan de steun van m’n teamgenoten en trainers die altijd positief zijn gebleven. Onder begeleiding van assistent- coach Ron Legebeke heb ik de hele zomer doorgetraind en kon ik onlangs m’n eerste speelminuten maken in het tweede.”

En afgelopen weekeinde dus in de hoofdmacht. Was je gespannen?
„Een beetje. Voetballen in het eerste: dat was waar ik zo lang naar uit had gekeken. Toen ik eenmaal weer in het veld stond, was van spanning geen sprake meer. Toen heb ik ook niet meer aan de blessure gedacht. Ik ben honderd procent fit, anders had ik echt niet gespeeld. Ik merkte wel dat ik nog ritme mis. Logisch natuurlijk.”

Maar komend weekeinde begin je wel in de basis?
„Ik hoop het, maar dat beslist de trainer. Mijn doel voor de rest van het seizoen is om zo veel mogelijk speelminuten te pakken en, net als zaterdag, belangrijk te zijn voor Voorwaarts. We staan nu derde, maar het gat met de bovenste twee is best groot (acht punten, red.). Goed blijven presteren, dan zien we vanzelf wel wat ons dat uiteindelijk brengt.”