Dart toernooi C1

Op 13 januari 2014.

dartsc1Zaterdag 11 januari heeft de begeleiding van Voorwaarts C1 een dartstoernooi gehouden in de kantine van de duivenvereniging `Ons genoegen`.

Jeffrey Eggink had een mooi schema in elkaar gezet, waardoor alle 17 spelers meteen vol aan de bak moesten. Brian Jasper was als extra hulp aanwezig, die achteraf goed gebruikt kon worden.

Er werd in 3 poules gespeeld, waarvan de nrs 1 en 2 automatisch geplaatst waren voor de winnaarsronde , aangevuld met de 2 beste nrs 3.

We spelen in de poule 2 gewonnen legs, waardoor iedereen veel kans krijgt om een eventuele fout nog te herstellen.

Er waren 3 prijzen te verdelen, nl; een prijs voor de hoogste uitgooi, een prijs voor de winnaar van de verliezersronde en een prijs voor de algemene winnaar ( = winnaar van de winnaarsronde)

Elke poule werd op een `eigen` bord gespeeld, waarbij de mastercallers  (dit maal tellen EN schrijven) Jeffrey, Martin en Brian hun hoofd regelmatig vol aan het werk moesten zetten door de meest vreemde combinaties op het bord.

De prijs voor de hoogste uitgooi was een goede zet, want

die werd  in het begin van de dag regelmatig van eigenaar gewisseld.

Na enkele partijen was er al goed te zien dat er een  verschil was in de geoefende spelers en de jongens die nog niet vaak een pijltje gegooid hebben. Vooral Samuel moest in het begin erg wennen, maar ook hij werd aan het eind van de dag steeds beter en begon zelfs legs te winnen, nadat hij erachter kwam dat het met 2 ogen open beter gaat dan met een oog dicht.

Terwijl er volop gedart werd, was het erg gezellig. Ouders kwamen er in en eruit. Enkele zijn zelfs meerdere keren wezen kijken, hoe later het werd, hoe beter het nivo en hoe spannender het werd.

Nadat er enkele erg spannende partijen gespeeld zijn, komt er duidelijkheid in het geheel.

In de verliezersronde zijn het Andreas en Mauro die samen de finale gaan spelen. Nadat Andreas op een 1-0 voorsprong komt, gooit Mauro alle schroom van zich af en wint deze finale met 4-1.

Op het andere bord worden de halve finales gespeeld van de winnaarsronde. Kevin speelt tegen Rick. Hier blijft Rick rustiger, waar Kevin steeds drukker gaat spelen. Rick wint overtuigend en gaat verdiend naar de finale.

De andere halve finale gaat tussen Tim en Jordy. Ook hier is Jordy duidelijk wat beter, ondanks prima scores van Tim. Hierdoor krijgen we de twee kanjers van vandaag Jordy en Ricj tegen elkaar in de finale.

We spelen best of 11, waardoor beide vol aan de bak moeten.

Na een gelijk opgaande wedstrijd tot 3-3 is het Rick die met hoge scores en rustig spel aan zijn voorsprong begint te bouwen. Jordy doet er alles aan, maar weet Rick niet meer uit de flow te krijgen.

Rick Webbink wint de finale overtuigend met 6-3 en is vandaag duidelijk de beste van allemaal.

Intussen is het Arvid, die op het andere bord met een uitgooi van 72 de hoogste uitgooi heeft behaald, waardoor de prijswinnaars bekend zijn en de bekers uitgereikt kunnen worden.

Het was een goed geslaagde middag met prima winnaars en speciale dank gaan uit naar Jeffrey die het prima geregeld heeft, Brian die belangeloos zijn zaterdagmiddag heeft beschikbaar gesteld en natuurlijk de duivenvereniging die ons hun kantine en de prachtige darts-banen beschikbaar heeft gesteld.