Voorwaarts 2 wint topper na een krankzinnige slotfase

Op 08 december 2013.

wedstrijdverslagZaterdag 7 December stond de topper voor Voorwaarts 2 op het programma. Uit bij nummer 2 Hardenberg’85 konden de mannen van Jos Legebeke hun voorsprong vergroten na 8 punten, maar bij verlies zou het de hete adem van de concurrent weer in haar nek voelen.

Vooraf een wedstrijd om eens goed voor te gaan zitten. Het tweede ging op volle oorlogssterkte richting Hardenberg,  Het enige verschil met andere weken zat hem in bepaalde positie wisselingen.

12.30 werd er af afgetrapt en binnen de minuut zat het tweede op rozen, naief uitverdedigen van hardenberg’s laatste man zorgde ervoor dat Jordy Niks de bal kon onderscheppen en zijn voorzet werd perfect binnengekopt door Thom van der Woning.

Zou het tweede een makkelijke middag tegemoet gaan? Het antwoord kwam binnen de minuut: een slecht verwerkte

voorzet werd snoeihard achter doelman Alen Toprakcan geschoten. De mannen waren weer terug bij af,  en totaal de kluts kwijt.

2 minuten later werd de gevaarlijke rechtvoor uit het oog verloren en zijn voorzet werd scherp binnen getikt door de uiterst gevaarlijk (irritante) spits.

De duels tussen Voorwaarts routinier Michel Smit en deze spits waren deze middag uiterst vermakelijk maar dat terzijde. Affijn, 2-1 achter binnen 5 minuten, Voorwaarts leek de draad kwijt en Jos voerde daarom een tactische wijziging door: B Junior Tim Harms kwam ipv Jordy Schoemaker en ging in de spits spelen.

Deze wijziging had meteen effect op het spel van het tweede, het werd een open wedstrijd met kansen aan beide kanten. Alen Toprakcan was in deze fase zoals zo vaak een rots in de branding voor zijn team.

Jordy Niks zag zijn vrije trap in de 30e minuut op de lat uiteen spatten, en captain Jamie Snippe wist een uitgelezen mogelijkheid op de 2-2 niet te verzilveren.

De thee werd gehaald met een 2-1 achterstand, duidelijk was dat het tweede een tandje bij moest schakelen en dit was de mannen maar wat duidelijk. Want verliezen deze middag was geen optie. De tweede helft begonnen de mannen dan ook goed en geconcentreerd.Voor iedere meter werd geknokt en het moet er vanaf de kant vermakelijk hebben uitgezien met kansen over en weer. Een kwartier voor tijd verdiende Tim Harms een vrije trap op rand 16. Jordy Niks ging achter de bal staan en krulde de bal over de muur heen, de doelman redde nog knap maar Marc vd Berg was er als de kippen bij om de 2-2 binnen te tikken.

Er op en er over was het gevoel aan Westerhaarse kant. Alleen de tijd verstreek, en met nog 5 minuten te spelen kreeg Hardenberg’85 een inworp op hoogte van de 16, de inworp werd de 16 ingeslingerd en kwam ongelukkig tegen de arm van Rik Teunis. De uitstekend leidende scheidsrechter kon niets anders dan een strafschop toekennen.

De oranje hemden zagen de bui al hangen: het zou toch niet?! En nee, het zou ook niet gebeuren want Alen Toprakcan bewees maar weer eens dat hij een ware penalty killer is.De wedstrijd leek hierdoor op een 2-2 af te streven, iets waar het tweede best vree mee had.

Maar toch in de laatste seconden van de wedstrijd werd de bal nog 1 keer diep gegeven, Marc vd Berg verlengde deze bal perfect richting Tim Harms, die veel sneller was dan zijn tegenstander en nog net met zijn kleine teen eerder bij de bal was dan doelman. 2-3 in de laatste minuut!

De Spelers inclusief begeleiding waren  door het dolle heen. De man in het zwart liet om de lieve vrede te bewaren nog 2 minuten door spelen maar het tweede speelde dit solide uit. 3 punten  waar misschien een gelijkspel ook op zijn plaats was geweest, maar daar is de vreugde niet minder om.

Het Tweede is winterkampioen en gaat de winterstop in met een riante voorsprong van 8 punten op de directe concurrent.

Er is nog een hele weg te gaan, maar stiekem mag er wel gedroomd worden over die platte wagen.

Word vervolgd.