De dames pakken een punt tegen de koploper en nemen afscheid van trainer

Op 01 december 2013.

dames1Wat vooraf ging in de bestuurskamer;

De leider van Kosc zei dat ze voor het kampioenschap gingen strijden en dat ze minimaal 6 goals moesten maken! Ik heb hem duidelijk gemaakt dat we daar NIET aan mee gingen werken en er alles aan zouden doen dat zij geen 6 goals gingen maken!

In de kleedkamer;

Nadat ik de dames op de hoogte had gebracht wat de leider van Kosc had gemeld in de bestuurskamer, ging er bij

de dames een soort van woede door hen heen en er werd afgesproken met elkaar dat wat er ook gebeurd, zij maken geen 6 goals!

De wedstrijd;

Onze dames begonnen furieus aan de wedstrijd, zetten heel veel druk, lieten de tegenstandsters niet in de wedstrijd komen. We kregen al snel een paar kleine kansjes maar die werden helaas gemist. Na een mooie voorzet van achteruit, via Leo, kon Bernice alleen op de keepster af en scoorde de 1-0!

Doordat de druk op de tegenstandsters bleef konden ze de bal niet goed naar een medespeelster stelen waardoor de bal naar de zijlijn werd gespeeld. De back van hun kon hier ook niet mee en wil naar binnen draaien in de zestien meter en zo de bal wegspelen. Maar doordat ze zo in paniek is, schiet ze hem steenhard achter hun eigen keepster! 2-0. Bij Kosc weten ze niet wat hun gebeurd. Ze spelen toch tegen een “zwakke”tegenstander? Langzaam krijgt Kosc, wat een heel goed spelend team is, weer een beetje controle op het spel. Net voor rust krijgt Kosc een corner, waar de 2-1 uit gescoord wordt. Helaas wordt de bal door iedereen gemist en kan hij heel simpel worden ingetikt bij de tweede paal.

In de tweede helft wordt het al vrij snel 2-2 door goed combinatiespel van Kosc. Toch door het tegen doelpunt werden er nieuwe krachten gevonden en gingen onze dames een stapje harder lopen, de duels beter in en namen we de wedstrijd weer over wat resulteerde in de 3-2 van Sabrina! Daarna ging het spel op en neer en kwam toch ook nog de 3-3! Nadat Bernice een bal heeft willen voorzetten bleef haar voet in het gras staan en kwam te vallen! Hierdoor heeft ze heel veel pijn en was zo ernstig dat er overlegt werd om een ambulance te bellen. Bernice: ik ga niet met een ambulance het veld af! Nadat het spel een goed kwartiertje heeft stil gelegen is ze met de brancard van het veld gedragen en later na de eerste hulp gegaan. Voordat ze weggedragen werd riep ze nog tegen haar ploeggenoten; “ Zorg dat je minimaal dat punt vast houd!”

Na overleg met de beide aanvoersters werd er besloten om door de voetballen. Leo spoorde het elftal aan om voor Bernice de punten te gaan halen! Met nog een kwartier te spelen hebben onze dames er alles aan gedaan om alsnog te winnen. Er waren nog twee hele grote kansen maar die werden helaas gemist. De laatste tien minuten waren voor Kosc en ook hun kregen goede kansen om alsnog te winnen. Maar gelukkig bleef het uiteindelijk bij 3-3 en naar mijn mening ook dik en dik verdiend! Uiteindelijk heeft de trainer van Kosc toch nog gelijk gekregen met z’n 6 goals, alleen zal hij het wel niet zo bedoeld hebben ;)

Ik ben heel trost op de meiden dat ze zoveel inzet hebben gebracht in deze wedstrijd en het blijkt wel weer dat je ze niet moet gaan onderschatten of kleineren want daar kunnen ze niet goed tegen!

De wedstrijd tegen Kosc was mijn laatste wedstrijd omdat ik door werk helaas moet gaan stoppen met trainen en coachen. Ik heb het al de tijd met heel veel plezier gedaan. Ik wens daarom Roelof heel veel succes en hoop dat hij het met net zoveel plezier mag gaan doen dan ik! Uiteraard wil ik ook verder alle dames bedanken en de ouders die hun kinderen steunen in weer en wind! Natuurlijk gaat mijn dank ook uit naar Marten Noppers, die samen met mij deze groep heeft mogen leidenen mijn steun en toeverlaat was met vlaggen !

Ook het bestuur wil ik via deze weg bedanken voor de steun die ik heb mogen krijgen. En natuurlijk de scheidsrechters die ons al die tijd hebben gevloten en als laatste Gerwin, bedankt voor de koffie in de rust!

Groeten Tony Nijhof