Tubantia: Eerste vrouw in bestuur Voorwaarts Westerhaar

Op 04 oktober 2013.

nieuwsDeze week stond er een artikel in de Tubantia over Voorwaarts. Het is al enige dagen geleden maar we willen het u niet onthouden:

WESTERHAAR - Natasja Mulder is als eerste vrouw toegetreden tot het bestuur van voetbalvereniging Voorwaarts uit Westerhaar. Ze neemt als penningmeester de plek in van Berthil Krikken. Laatstgenoemde heeft liefst zeventien jaar in het bestuur gezeten.

De penningen van Voorwaarts zijn jarenlang altijd goed beheerd door Krikken. En gedurende die periode heeft hij bovendien zitting gehad in diverse commissies,

zoals de sponsor- en activiteitencommissie. Hij had als geen ander zicht op de geldstromen binnen de club.

"Eigenlijk was dat niet de bedoeling", zegt Krikken, die vanwege een blessure al op 22-jarige leeftijd moest stoppen met voetballen, lachend. "Ik werd twee jaar later gevraagd als penningmeester toe te treden tot het bestuur. Nee, ik had geen ervaring op dat gebied, al kon ik wel een begroting opstellen."

Betrokkenheid bij de club en het plezier in het bestuurswerk zijn Krikkens voornaamste drijfveren: "Ik liep er in het begin vaak vier avonden per week rond. Toen was ik nog vrijgezel ja, haha. Ik zat ook in allerlei commissies. Dat is nu wel minder, al blijf ik lid van de accommodatiecommissie. Het heeft een link met mijn opleiding weg- en waterbouw. Het is mooi om iets voor elkaar te krijgen, zoals de uitbreiding en renovatie van de kantine. Klaar ben je nooit met zo'n accommodatie. We willen nu onze kleedkamers aanpakken. Ze voldoen volgens ons niet meer aan de eisen van deze tijd."

Krikken gaat zijn opvolgster Natasja Mulder desgewenst met raad en daad bijstaan. Zij kent de club al sinds jaar en dag. Om precies te zijn, sinds de uit Utrecht afkomstige Mulder verkering kreeg met Jan Mulder. Laatstgenoemde heeft liefst twintig seizoenen in het eerste elftal van Voorwaarts gespeeld. En nog altijd komt Mulder meerdere keren per week op sportpark 't Twistveen, omdat de drie kinderen uit het gezin Mulder allemaal in het oranje-wit spelen.

"Toch heb ik geaarzeld toen ze me vroegen of ik in het bestuur wilde", bekent Mulder. "Ik wist niet zeker of ik dit wel zou kunnen. Maar na enkele gesprekken heb ik ingestemd. En ja, ik vind het nu heel erg leuk om te doen. Het is een uitdaging. Dit is toch een belangrijke taak binnen de club."

Het volledige verhaal staat woensdag 2 oktober in de editie Twenterand van dagblad De Twentsche Courant Tubantia. (Bron: Tubantia)