Voorwaarts speelt goede laatste wedstrijd voor start competitie

Op 01 september 2013.

wedstrijdverslagZaterdag 31 augustus speelde Voorwaarts haar laatste wedstrijd in de voorbereiding van het nieuwe seizoen. De bekerwedstrijd thuis tegen de Tubanters was de wedstrijd voor de generale repetitie. Doordat Coen Sickman op donderdagavond op de training met vreemde rugklachten met een ambulance naar het ziekenhuis werd vervoerd, werd zijn basisplaats ingevuld door Lars Bove. Gelukkig was Coen zaterdag aanwezig maar kan zeker nog enige tijd niet spelen.

Vanad de afstrap probeerde Voorwaarts de wedstrijd te controleren. Het team stond goed en verdedigde goed. Alleen de opbouw verliep nogal slorderig waardoor Voorwaarts in het begin van de wedstrijd niet echt gevaarlijk kon worden. Het veld is na een lange rustperiode echt niet goed, er zijn veel pollen, hier en daar erg lang gras en

veel kale plekken met name in het strafschopgebied. Voorwaarts zal het er dit seizoen mee moeten doen. Toch na ruim een kwartier lukte de opbouw beter en kon het team ook gevaarlijk worden. Vanuit het middenveld werd de goed en actief spelende Israel Basmaci de diepte in gestuurd en zag dat Gert Dogger mee was gelopen. Een goede pass van Israel bereikte Gert en die schoot simpel de 1 - 0 binnen.

Zoals gezegd speelde Israel een prima wedstrijd en was een plaag voor de verdedigers van De Tubanters. Een slalom op de achterlijn had meer verdiend. Ook Rene Nijhof kreeg een goede kans maar schoot recht op de doelman af. Gert Dogger, die steeds meer in vorm komt, raakte met een prima schot de paal. De Tubanters konden in de eerste helft nauwelijks gevaarlijk worden en de ruststand werd bereikt met een 1 - 0 voorsprong.

Na rust een speelde Voorwaarts meer aanvallend en creëerde de ene kans na de andere. Daardoor kwamen er ruimtes voor de bezoekers en die dan ook vanuit het niets scoorden. Een mooie lob belandde over doelman Joël Wessels op de lat en te terugspringende bal werd simpel door de spits binnegewerkt.

Voorwaarts was niet onder de indruk en bleef haar eigen spel spelen. Al snel stelde het team orde op zaken. Israel Basmaci werd weer de diepte in gestuurd. Gert Dogger voelde alweer een kans komen en liep goed mee. Een afgemeten voorzet van Israel met buitenkant rechts bereikte Gert die wederom dankbaar kon afwerken en de 2 - 0 kon aantekenen. Voorwaarts ging door en wilde meer. Kans op kans waren er voor met name Israel en Gert. Het spitsenduo was levens gevaarlijk. Gert schoot nog 2 keer op de paal en Israel slalomde op de achterlijn door de verdediging van de bezoekers. Zijn afwerking laat nog te wensen over maar zijn spel was prima deze wedstrijd. Voorwaarts had zeker nog een penalty verdiend doordat Israel in de 16 meter werd gevloerd en Gert kreeg nog enkele kansen vrij voor doel. Het slotakkoord was toch weer voor Gert Dogger. Een prima aanval via alweer Israel Basmaci werd goed richting spits gespeeld en doordat de ingevallen Timo ter Braak de bal prachtig met de hak verlengde stond Gert wederom vrij voor de keeper en faalde hij niet. Voorwaarts won de wedstrijd soeverein met 3 - 1 en de uitslag had veel hogen moeten uitvallen.

Een goede generale repetitie voor het begin van het seizoen. Volgende week komt het sterke SVI op bezoek. SVI heeft door veel nieuwe spelers aan te trekken een sterk team weten te creëren en is op voorhand een van de titelkandidaten. In hoeverre Voorwaarts daarin mee kan zullen we volgende week zien als de competitie start.