Voorwaarts wint bij SVVN en ziet 2 nieuwe doelpuntenmakers

Op 25 augustus 2013.

wedstrijdverslagZaterdag 24 augustus oefende Voorwaarts in Nijverdal tegen de oude club van trainer Marcel Borkent, SVVN. Vanaf de aftrap bepaalde Voorwaarts het tempo en had de wedstrijd goed onder controle. Zonder echt grote kansen te creeren waren de mannen uit Westerhaar in de eerste fase beter dan SVVN. Toch was het de tegenstander die de eerste grote kans kreeg. Na ruim 20 minuten werd een voorzet vanaf rechts door de spits van SVVN hoog over geschoten.

Een paar kleine kansen waren er voor Voorwaarts. Israel Basmaci schoot voorlangs na een goede solo. Het doelpunt viel toch voor Voorwaarts. Op randje buitenspel ontsnapte de verder onzichtbare Gert Dogger aan de verdedigers van SVVN en zijn voorzet werd koelbloedig door Tom Meier binnen

geschoten. Het was het eerste doelpunt van Tom in het eerste van Voorwaarts. Veel meer kansen waren er niet in de eerste helft. Alleen een vrije trap van Rene Nijhof die vanaf de middenlijn bijna uit stand op doel schoot. De keeper stond iets te ver voor zijn doel maar de bal ging net naast, het zou een wereldgoal zijn geweest. Ruststand werd dus 0 - 1.

Na rust speelde Voorwaarts slordig en SVVN kreeg meer grip op de wedstrijd. Het middenveld van Voorwaarts zakte terug en SVVN kreeg enkele kleine kansen. Halverwege de 2e helft kreeg SVVN een vrije trap net buiten de 16 meter. De bal werd in de linker benedenhoek geschoten en doordat doelman Joël Wessels de houdbare bal onder zich door zag gaan werd de stand 1 - 1. Daarna wist Voorwaarts weer gevaarlijk te worden en begon wat beter te spelen. De ingevallen spitsen Roy de Lange en Bram Visser waren bewegelijker dan Gert en Israel en werden daardoor gevaarlijk. Eerst was Roy de Lange dicht bij een doelpunt. Vrij voor de keeper wilde hij Bram vrijspelen in plaats van zelf de actie te maken en een verdediger kon tussenbeide komen. Tien minuten voor tijd kwam Voorwaarts op voorsprong. Een goede corner werd in eerste instantie niet goed weggewerkt waarna Bram Visser handig tussen veel SVVN spelers en de keeper met zijn punt van de schoen de bal in de korte hoek prikte. Ook voor Bram was dit zijn eerste doelpunt voor Voorwaarts 1. Het team van Marcel Borkent kwam verder niet meer in gevaar waardoor de oefenpot met 1 - 2 werd gewonnen, waarbij Marcel zichtbaar blij was.

Aanstaande dinsdag speelt Voorwaarts 1 de 2e bekerwedstrijd uit bij Juliana'32 in Hengelo. De wedstrijd begint om 19:30 uur en wordt gespeelt op het kunstgras.