Voorwaarts wint van ASV'57 maar mist ook veel kansen

Op 18 augustus 2013.

wedstrijdverslagDe tweede oefenwedstrijd na de zomervakantie werd afgelopen zaterdag gespeeld bij ASV'57 in Aadorp. De vorige ontmoeting was precies een jaar geleden op sportpark 't Twistveen, de wedstrijd waarin Rene Nijhof zijn sleutelbeen brak en Roy de Lange met een dubbele beenbreuk uitviel.

Waarschijnlijk omdat het toch redelijk warm was hanteerden beide teams een laag tempo. Er werd te weinig bewogen en de lange bal werd te veel gehanteerd. Er waren in het begin van de wedstrijd niet veel kansen, een paar goede voorzetten van Michel Lensen konden door onder andere Robin Jasper niet

worden verzilverd. Gert Dogger, die terug is van zijn vakantie had het vizier niet goed staan maar toch was hij de goaltjesdief zoals we hem kennen. Door een van de weinige goede combinaties door het midden met Mark Smelt kwam Gert vrij voor de keeper en die kans moet je hem niet geven. ASV'57 kwam nog voor rust op 1 - 1. Door matig verdedigen en niet goed ingrijpen kon de linkerspits vrij voor keeper Dinand Stuifzandt makkelijk scoren. De rust was derhalve 1 - 1.

Na rust zagen we een ander Voorwaarts. Het team zette direct meer druk en met name het middenveld kreeg goed grip op de wedstrijd. Dat resulteerde in de ene kans in de andere. Vooral Israel Basmaci was een plaag voor de verdedigers van ASV'57. Zijn actie vanaf rechts bereikte sipts Gert Dogger, die wederom de trekker overhaalde, 1 - 2. Tijdens die actie viel een verdediger van ASV'57 zodanig dat hij met een schouderprobleem naar de kant moest en herinneringen van de wedstrijd van vorig seizoen kwamen weer boven. Gelukkig bleef het daarbij en Voorwaarts bleef kansen krijgen zonder deze te benutten. Nadat eerts Rutger Slot met een prachtige lob de onderkant van de lat raakte waren Rene Nijhof en Coen Sickman diegenen die van afstand vol op de lat knalden. Het doel stond al scheef achterover, na de wedstrijd was het nog erger. Ook Michel Lensen, Rutger Slot, Robin Jasper en Israel Basmaci kregen nog goede kansen maar faalden in de afwerking. Er was er dus nog een die scoorde. Ondanks dat hij matig speelde bepaalde Gert Dogger de eindstand op 1 - 3. Een wedstrijd met vele kansen, vooral na rust hadden er zeker 8 doelpunten gemaakt moeten worden.

Dinsdag wacht de eerste officiele wedstrijd van Voorwaarts, de bekerwedstrijd tegen P.H. De eerste officiele thuiswedstrijd van seizoen 2013-2014 welke op het kunstgras zal worden gespeeld. De teams trappen af om 19:30 uur.