Burgemeester Visser opent kunstgrasveld Voorwaarts

Op 16 juni 2013.

burgvisserHet was een drukke, gezellige en goed georganiseerde dag. Vanaf s'morgens vroeg tot vroeg in de avond was het een komen en gaan van Voorwaarts leden die van de feestelijkheden konden genieten. Om 9:00 uur in de morgen zat het clubhuis van Voorwaarts al helemaal vol met jeugdleden die met zijn alleen een ontbijt nuttigden. Dit was natuurlijk nodig om de daaropvolgende inspanning te kunnen leveren.

Er waren toernooien die onderling werden gespeeld, allereerste de mini's tegen de ouders, de F-jeugd die een toernooi in teamverband afwerkten en de E- en D jeugd die een toernooi met individuele winnaar speelden. Ook de C- en B jeugd dpeelden onderling en op het oude trainingsveld waren de senioren gecombineerd met het

damesteam bezig met hun toernooi.

Rond de klok van 2 uur kwam de burgemeerster van Twenterand het sportpark bezoeken. Hij nam het woord en merkte op dat Voorwaarts geen Twenterand vlag had wapperen. Dat waren niet zomaar gekozen woorden want hij had als cadeau voor Voorwaarts een vlag om te laten zien dat ook Voorwaarts nu als laatste voetbalvereniging in de gemeente een Twenterandwaardig kunstgrasveld heeft. De supportersvereniging bood de vereniging een cheque aan van 3.000 euro die met veel dank door de voorzitter Gerhard Aalderink namens de vereniging in ontvangst werd genomen. De ondernemersclub van Voorwaarts, die de afgelopen jaren heeft bewezen van grote waarde te zijn, bood de vereniging een een mooi te bouwen onderkomen voor het materiaal voor het onderhoud van de velden. Middels een prachtige tekening ontworpen door Rik Dekker werd deze symbolisch overhandigd aan de voorzitter.

Na deze prachtige woorden en cadeaus konden de ballonnen de lucht in. Door de harde wind en de aan elkaar vastzittende kaartjes was het lastig om een goede lluchtvaart te volbrengen maar de opzet was geslaagd.

Het werd tijd voor de wedstrijd. Scheidsrechter Eric Braamhaar uit Enter die al eerder bij ons op het sportpark floot, liet wederom blijken de verenigingen in Twente een warm hart toe te dragen en was de man die het eerste fluitsignaal bij de wedstrijd tussen de jonkies (A1) en de oldies (oud eerste elftalspelers) deed klinken. Dat de oldies een beetje stroef uit de startblokken kwam was duidelijk te zien en de jonkies wisten al snel te scoren. Na een leuke pot voetbal en een enkele blessure werd het uiteindelijk 6 - 1 voor de jonkies. Een domper op deze wedstrijd was het uitvallen van talent Bram Visser. Hij kwamongelukkig in botsing met keeper Richard Peters en moest een bezoek brengen aan de huisartsenpost. Hij kwam uiteindelijk laat thuis met zijn voet in het gips.

Ondanks deze domper werd de dag afgesloten met eenveel gezelligheid op het terras en in het clubhuis. De bbq en de drankjes deden hun werk waardoor het lang gezellig bleef bij Voorwaarts. Een prachtige dag die de boeken in kan als een bijzonder mooie opening van het kunstgrasveld van Voorwaarts. De foto's van de opening en de wedstrijd staan in het fotoalbum.