Nieuws van het bestuur juni 2013

Op 07 juni 2013.

bestuurDiverse zaken zijn de afgelopen maanden gebeurd, maar laten we eerst even vooruit kijken. Op 15 juni 2013 is het dan eindelijk zover: ons kunstgrasveld wordt officieel in gebruik genomen. Het wordt een dag met allerlei festiviteiten. Om 9 uur start de dag met een ontbijt voor de jeugdleden, van mini tot en met B-junioren. Daarna volgt er een voetbaltoernooi. Na de prijsuitreiking mag de jeugd aan een barbecue beginnen. Dan is het al 12 uur geworden en beginnen de C-en B-jeugd, de rest van de senioren en de dames aan hun mix-toernooi. Om half twee staat de officiële opening van het kunstgrasveld op het programma. Na de aftrap van de burgemeester

worden de ballonnen losgelaten. De ballon die het verst komt, zal de prijswinnaar aanwijzen. De wedstrijd tussen de Oldies tegen de Jonkies is het volgende onderdeel van het programma. De supportersvereniging zal daarbij voor sfeeracties zorgen. De coaches Marcel Borkent en Michel Jansen zullen hun teams van technische en tactische tips voorzien en dat alles onder leiding van de bekende scheidsrechter Eric Braamhaar. Na de wedstrijd is er op het terras een barbecue voor iedereen. Om 18.30 uur wordt deze feestelijke dag besloten.

Een terugblik mag er ook even zijn. Net als bij vele andere verenigingen neemt de jeugd een zeer grote plaats in wat het (gelukkig toenemend) aantal leden betreft. De jeugd verdient daarom bijzondere aandacht. Een interne cursus voor leiders en trainers heeft inmiddels plaatsgevonden. De invoering van de methode ‘Kanjers in de sport' binnen de jeugdafdeling van VV Voorwaarts is daarbij een belangrijke en logische aanvulling. Het is een methode die gericht is op het vergroten van het zelfvertrouwen, het versterken van de teamspirit en het omgaan met conflicten. Met de kanjersmethode maakt de vereniging duidelijke afspraken over hoe we omgaan met probleemgedrag en conflicten. Niet alleen voor de trainers, begeleiders en jeugdleden maar ook voor de ouders is het belangrijk dat er bij de spelers volgens deze afspraken gehandeld wordt.

Er zijn 6 kanjerafspraken waar de spelers geleerd worden zich aan te houden:

1. We helpen elkaar.

2. We vertrouwen elkaar.

3. We lachen elkaar niet uit.

4. Niemand speelt de baas.

5. Niemand doet zielig.

6. We hebben respect voor onszelf en elkaar.

In de loop van dit jaar zullen wij de kanjer afspraken steeds verder doorvoeren binnen onze vereniging. Het einddoel is dat we ons in de toekomst een Kanjer vereniging mogen noemen.
Op sponsorgebied is er eveneens nieuws te melden. Het sponsorcollectief Sempre Avanti telt nu zes leden: O & O Sports uit Vriezenveen heeft zich daarbij aangesloten en daar kan onze vereniging verheugd om zijn.
Kampioenen moeten natuurlijk genoemd worden. De jeudteams F2, E1 en de mini’s bereikten dat geweldige resultaat. Ons derde seniorenteam werd kampioen zonder te spelen. De enige concurrent verloor zelf de laatste wedstrijd. Twee dagen later was het elftal de laatste wedstrijd niet gegund. De tegenstander kwam niet opdagen, omdat er te weinig spelers beschikbaar waren. Heel teleurstellend, maar het kampioensfeestje op die dag werd er niet minder om.

Aan het eind van deze Nieuwsbrief wil het bestuur graag zijn dank overbrengen aan alle vrijwilligers. Zonder hun steun kan onze vereniging nu eenmaal niet bestaan.